Milli Eğitim Bakanlığı, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’i Resmi Gazete’de yayımladı. Yapılan değişiklikle, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın puanıyla öğrenci alan okullara ilişkin iş ve işlemler yeniden düzenlendi. Artık aday okulların merkezi sınav puanıyla öğrenci alabilmesi için akademik başarıların yanı sıra proje ve program dışı faaliyetler, elde edilen belgeler, ulusal ve uluslararası yarışmalardaki başarılar ile paydaşlarla yürütülen işbirliği çalışmaları da değerlendirilecek.
Merkezi sınav puanıyla öğrenci almak isteyen okulların başvuruları, bundan sonra ocak ayında il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine yapılacak. Aday okulların değerlendirilmesi ise il değerlendirme komisyonu tarafından gerçekleştirilecek. Bu komisyon, Bakanlıkça hazırlanan kılavuzdaki ölçütlere göre aday okulları inceleyecek ve değerlendirme raporunu oluşturacak.
Değişiklikle birlikte, merkezi sınav puanıyla öğrenci almak isteyen okulların başvuru, değerlendirme ve onay süreçlerine ilişkin takvim de yeniden düzenlendi. İl değerlendirme komisyonunun, aday okullara ilişkin değerlendirme raporunu şubat sonuna kadar il teklif komisyonuna sunması gerekecek. İl teklif komisyonu tarafından değerlendirilen okulların raporu mart sonuna kadar Bakanlığa iletilerek onay süreci başlatılacak. Onaylanan okullar, en geç mayıs sonuna kadar ilgili valiliğe bildirilecek.
Yapılan değişiklikle birlikte, ilgili okulların izleme ve değerlendirme faaliyetleri de Bakanlıkça belirlenen ölçütler doğrultusunda eş güdüm içerisinde yürütülecek. Resmi ortaöğretim okullarından mezun olan yabancı uyruklu öğrencilere, talepleri doğrultusunda, Türkçe ve yabancı dilde Anadolu lisesi diploması verilebilecek.
Reklam & İşbirliği: [email protected]