Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. WordPress Hosting Nedir?

WordPress Hosting Nedir?

Haberler Z Haberler Z -
0

 

Günümüzde internet sitesi kurmak, popüler hale geldi. Özellikle işletmeler, pandemi sonrasında web siteleriyle hizmetlerini sunmaya devam etti. Artık işletmeler ve daha birçok kişi, kazançlarını dijital üzerinden kazanmaktadır. Site üzerinden milyonlarca kişiye ulaşmaktadır.

Site açmak için birçok yöntem bulunmaktadır. Blogger olmak ya da E-Ticaret sitesi kurmak, bunlardan sadece ikisidir. Web sitesi açmak, her zaman pahalı değildir. Bazı seçenekler ile iyi performanslı ve uygun fiyatlı hosting alınabilmektedir. İnternet sitesini açmak isteyenler, genellikle WordPress tercih eder. Bunun nedeni kullanışlı olması ve birçok noktada kolaylık sağlamasıdır. Ancak web sitelerini WordPress ile açmak isteyenler, WordPress hosting hakkında bazı bilgilere sahip olmalıdır.

WordPress ve WordPress Hosting Nedir?

WordPress, 2003 yılında MYSQL ve PHP veritabanları kullanılarak yapılmış bir yayın sistemidir. GPL lisansı vardır. WordPress hosting ise WordPress kullanarak internet sitesini açmak isteyenlerin site verilerini bulundurdukları hostinglerdir. Hostinglerin kullanılabilmesi için WordPress yazılımının olması zorunludur.

Web Hosting İle WordPress Hosting Arasındaki Fark Nedir?

WordPress kullanarak web sitelerini açmak isteyenler, hosting bulmaya çalışırken birçok hosting çeşidi ile karşılaşır. Genellikle ilk bulunan hosting çeşidi, web hosting olmaktadır. Bu yüzden internet sitesini açmak isteyenler, web hosting ile WordPress hosting arasındaki farkları araştırır.

Web hostinglerde site sahipleri, otomasyon işlemlerinden veritabanı işlemlerine kadar tüm site işlemlerini kendileri yapmak zorundadır. Ancak WordPress hosting kullanıcıları için böyle bir şey söz konusu değildir. Otomasyon kurulumları ve daha birçok işlemde iki adımlı uygulama yapılarak, işlemler kolayca tamamlanabilir. Ayrıca RAM ve CPU özellikleri, WordPress hostinglerinde daha fazladır. Bu da WordPress hostinglerinin, web hostinglerinden daha hızlı çalışmasını sağlar. Site içi kullanım da daha kolay olmaktadır.

Yedekleme web hostinglerde belli aralıklarla yapılır. Ancak WordPress hostinglerde yedekleme günlük olur. Ayrıca otomatik alındığı için takibi yapılmak zorunda kalınmaz.
Eklentiler, web sitelerinin olmazsa olmazlarıdır. WordPress hosting paketlerinde web sitenin performansını arttıracak birçok eklenti vardır. Mail eklentileri, SEO eklentileri ve E-Ticaret eklentileri, bunlara örnek olarak verilebilir. Ancak web hosting paketlerinde böyle bir özellik yoktur. Site sahipleri, eklentileri kendileri almalı ve eklemelidir.

Ön bellek problemi, web sitelerinde sık görülen durumlardan biridir. Ancak WordPress hostinglerinde ön bellek problemlerine karşı özel yazılımlar bulunur. SSL sertifikaları da WordPress hosting paketlerinde vardır. Ancak web hostinglerde SSL sertifikaları alınmak zorundadır. CDN hizmetleri de WordPress hosting kullanıcılara ücretsiz olarak sunulur.

Web hosting ve WordPress hosting paketleri arasında kıyaslama yapıldığında WordPress hostingleri, web hostinglerine göre daha avantajlıdır. Dolayısıyla web sitesi açmak isteyen işletme ya da kişiler, WordPress hosting seçeneklerini tercih etmelidir.
WordPress hosting seçenekleri sayesinde eklenti gibi sorunlarla karşılaşılmayacağı için sitenin performansı artar. Bu da web sitenin kaliteli ve kesintisiz hizmet sunmasında etkilidir.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir