Kamu yayıncısı NHK’nin, Japonya hükümeti kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Kuzey Kore, 15 Eylül sabahı füze denemesi yaptı.
Japonya Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore’nin denediği tahmin edilen “balistik füzenin” Japonya’nın yetki alanlarına düşmediğini açıkladı.
Güney Kore kaynakları ise AFP’ye yaptığı açıklamada, nükleer silahlı Kuzey’in “Doğu Denizi’ne tanımlanamayan bir füze ateşlediğini” söyledi.
Associated Press’in (AP) Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı açıklamasına dayandırdığı habere göre, Kuzey Kore, füzeyi ülkenin doğu kıyılarına fırlattı.
Füze denemesinin, ABD ve Güney Koreli diplomatların dün Tokyo’da gerçekleştirdiği “Kuzey Kore” konulu zirve sonrası yapılması dikkati çekti.
Yonhap ajansı, Kuzey Kore kaynaklarına dayandırdığı haberde, bu ülkenin hafta sonu 1500 kilometre menzilli “yeni tip füze” denediğini kaydetmişti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.