Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Son dakika… Bolu Dağı’nda yoğun kar yağışı başladı!

Son dakika… Bolu Dağı’nda yoğun kar yağışı başladı!

Haberler Z Haberler Z -
0

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, birçok kent için sağanak ve kar yağışı uyarısında bulundu. Bolu’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış, Bolu Dağı geçişinde yerini kar yağışına bıraktı. Meteoroloji, Diyarbakır merkezde yağmur, yüksek kesimlerde ise kar yağışı beklendiği belirtilerek, sel, su baskını ulaşımda aksamalar, çığ riski gibi olumsuzlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı uyarısında bulunuldu. Öte yandan Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Bolu’da sabah saatlerinden itibaren yüksek kesimlerde başlayan sağanak yağış yerini kara bıraktı. Özellikle, TEM Otoyolu Bolu Dağı Tüneli ve D-100 Karayolu Bolu Dağı kesimi Yumrukaya, Abant Kavşağı, Elmalık, Bakacak, Seymenler, Karanlıkdere, Bıçkıyanı, Sarıçökek bölgesinde kar yağışı etkili oluyor. Yoğun sis sebebiyle görüş mesafesinin 25 metreye kadar düştüğü Bolu Dağı’nda sürücüler güçlükle ilerliyor. Karayolları ekipleri Bolu Dağı güzergahında kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Sürücüler takip mesafelerini korumaları ve hız yapmamaları konusunda ışıklı tabelalar ve polis ekipleri tarafından uyarılıyor.

DİYARBAKIR İÇİN ‘SARI KODLU’ UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklama, “25 Şubat gece saat 01.00’de başlayacak olan ve 25 Şubat saat.23.59’a kadar devam edeceği tahmin dilen Diyarbakır merkezde yağmur, yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı şeklinde görülecek yağışların meydana getirebilecek sel, su baskını ulaşımda aksamalar, çığ riski gibi olumsuzlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

DOĞUDA KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Bayburt çevrelerinin aralıklı kar yağışlı Erzincan çevrelerinin ise karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesinin görülecek. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bölgede rüzgâr, güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

“ÇIĞ UYARISI”

Bölgede yüksek kar örtüsü bulunan eğimli dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan, yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

“BUZLANMA VE DON UYARISI”

Bölgede gün boyunca buzlanma ve don olayının etkili olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (buzlanma, don, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere; Ardahan’da 12, Kars’ta 8, Erzurum ve Ağrı’da 4, Bayburt’ta 3 ve sıfırın üzerinde olmak üzere; Erzincan ve Iğdır’da 1 derece ölçüldü.

Gün içinde beklenen en yüksek hava sıcaklığının ise, Iğdır’da 15, Erzincan ve Bayburt’ta 11, Erzurum’da 7, Kars’ta 6, Ardahan’da 4 ve Ağrı’da 2 derece olması öngörülüyor.

Bölgedeki kayak merkezlerinde en yüksek kar kalınlığı; Palandöken Kayak Merkezinde 134, Ergan Kayak Merkezinde 85 ve Sarıkamış Kayak Merkezinde 83 santimetre olarak kaydedildi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir