Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş 5. gününde. Rus ordusu günlerdir başkent Kiev dahil Ukrayna’nın birçok kentini bombaladı. Ukraynalılar ordusuyla birlikte Ruslara karşı koydu, saldırılarda çok sayıda insan hayatını kaybetti.
Kiev’de sokak çatışmalarının yaşandığı ve sivillere ait birçok binanın füzelerle vurulduğu öğrenildi. Kiev Belediye Başkanı geçtiğimiz hafta sonu kentte sokağa çıkma yasağı ilan etti. Bugün ise yasak akşam 22.00-07.00 saatleri arasında sınırlandırıldı. Açıklamada, Başkent’te kalan sivillerin tahliyesinin ise çatışmalardan dolayı çok zor olduğu belirtildi.
Özellikle Kiev’in Rus kuşatması altında olduğu haberleri ise Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi tarafından yalanlandı. Yapılan açıklamada, “Kiev kuşatılmadı. Ruslar bunu ancak hayal edebilir. Kiev tamamen Ukrayna ordusu tarafından kontrol ediliyor” ifadeleri yer aldı.
Öte yandan iki ülkenin heyetleri şu saatlerde Belarus’ta müzakere görüşmesi gerçekleştiriyor. Tüm dünya, toplantıdan çıkacak sonucu bekliyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.