Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Bulaşık Makinesinin Ekranında Yıldız İşareti Çıkması Ne Anlama Gelir? Bulaşık Makinesinde Yıldız İşareti Nasıl Gider?

Bulaşık Makinesinin Ekranında Yıldız İşareti Çıkması Ne Anlama Gelir? Bulaşık Makinesinde Yıldız İşareti Nasıl Gider?

Haberler Z Haberler Z -
0

 

Pratik yönetim kabiliyeti sağlayacak dijital gösterge ekranları, günümüzde kullanılan tüm beyaz eşya cihazlarında etkin biçimde yer almaktadır. Kullanıcıların işlem durumu takibini, program ayarlamalarını kolayca yapabilmelerini sağlayan dijital gösterge ekranları aynı zamanda da olası arızalara ilişkin bildirimleri de ulaştırır. Özellikle bulaşık makinesi hata kodları ve simgeleri ile herhangi bir sorun olduğunda dijital ekranda belirerek, tüketicinin sorundan haberdar olmalarını sağlamaktadır. Dolayısıyla bulaşık makinesinde yıldız işaretinin çıkması da tüketiciler tarafından merak edilebiliyor. Bu işaretinin ne anlama geldiği ve nasıl gidebileceği Sultanbeyli Arçelik Servisi merkezimize sorulan en yaygın bulaşık makinesi kullanımına dair sorulardan birisidir.

Bulaşık Makinesinin Ekranında Yıldız İşareti Ne Anlama Gelir?

Günümüzde kullanılan dijital gösterge ekranına sahip olan bulaşık makinelerinde pek çok farklı sembol kullanılmaktadır. Bulaşık makinelerinde kullanılan bu semboller kullanıcıya program durumu hakkında bilgi verirken, olası sorunları da bildirmektedir. Dolayısıyla bulaşık makinesi ekranında yıldız işareti gören kullanıcılarda bunun ne anlama geldiğini merak edebilmektedir. Bulaşık makinelerinde yıldız simgesi çıkması durumunda parlatıcı haznesini kontrol etmeniz gerekmektedir. Çünkü bulaşık makinelerinde yıldız simgesinin çıkmasının temel nedeni makinenin bulaşık parlatıcısının bitmesidir. Sarıgazi Arçelik Servisi merkezimize başvuruda bulunmadan önce ekranda çıkan yıldız simgesinin gitmesi için yapabileceğiniz müdahale imkanı bulunmaktadır.

Bulaşık Makinesinde Yıldız İşareti Çıktığında Ne Yapılmalı?

Bulaşık makinenizin ekranında yıkama yaparken yıldız işaretinin çıkması, makinenin parlatıcısının tükendiği anlamı anlaşılabilmektedir. Bulaşık makinesinin parlatıcı haznesindeki parlatıcı ürününün tükenmiş olduğunu bildiren bu işareti gördüğünüzde ilk yapmanız gereken parlatıcı haznesini kontrol etmek olmalıdır. Bu şekilde bulaşık makinesinde çıkan yıldız işareti çerçevesinde biten parlatıcıdan haberdar olabilir ve yenisini koyabilirsiniz.

Bulaşık makinesinin parlatıcı haznesine parlatıcı takviyesi yaptıktan sonra makinenizi yeniden normal şekilde çalıştırabilirsiniz. Bu işlemi sorunsuz ve doğru şekilde tamamlamanızdan sonra halen dijital ekranda yıldız işareti yanıyor ise Koşuyolu Arçelik Servisi merkezimize başvuru yapmalısınız. Çünkü teknik bir arıza vardır ki uzmanlar tarafından olası arızaların kontrol edilerek, onarımının yapılması gerekir. Servisimiz tarafından bulaşık makinenizdeki bu ve buna benzer her bir arıza durumu için yapılan onarım işlemleri 1 yıl garantili olarak gerçekleştirilmektedir.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir