Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Bugün hava nasıl olacak? 9 Ağustos il il hava durumu tahminleri

Bugün hava nasıl olacak? 9 Ağustos il il hava durumu tahminleri

Haberler Z Haberler Z -
0

Meteoroloji tarafından 9 Ağustos 2021 tarihli hava durumu raporu yayınlandı. Buna göre Türkiye’de geçen ay son 51 yılın en sıcak 2. temmuz ayı yaşandı. Türkiye’de 2021 yılının temmuz ayı, son 51 yıllık dönem göz önüne alındığında en sıcak 2. temmuz olarak kayıtlara geçti. Havaların sıcak seyrettiği şu günlerde vatandaşların serin hava hakkındaki araştırmaları da hız kazandı. 

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, pazartesi ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Zonguldak, Bartın, Sinop ve Osmaniye çevreleri ile Kastamonu ve Hatay’ın kıyı, Kahramanmaraş’ın batı kesimlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor. Diğer yerlerde havanın az bulutlu ve açık geçmesi öngörülüyor.

Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Tokat çevrelerinde kuvvetli, Samsun’un doğusu, Ordu ve Giresun çevrelerinde yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Rüzgarın, Güney Ege’de kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli eseceği tahmin ediliyor. Güney Ege’de de fırtınamsı rüzgar öngörülüyor.

9 AĞUSTOS 2021 İL İL HAVA DURUMU TAHMİNLERİ


 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir