Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Almanya COVID-19 ile mücadelede yeni kurallar getiriliyor

Almanya COVID-19 ile mücadelede yeni kurallar getiriliyor

Haberler Z Haberler Z -
0

Alman basınına sızan hükümetin hazırladığı taslak metne göre, virüse karşı aşı olmayanların günlük yaşamları daha da zorlaştırılıyor.

3 G olarak özetlenen yeni kurallara göre, ülkede aşı yaptırmayanlar için tüm kapalı mekanlara girişlerde test şartı getirilecek.

Aşı olanlar veya hastalığı geçirenler kapalı mekanlara sorunsuz girebilecekken aşı yaptırmayan veya hastalık geçirmeyenler için test zorunluluğu olacak.

Ayrıca ekim ayından itibaren aşı yaptırmayan yetişkinler ücretsiz COVID-19 testlerinden yararlanamayacak. Bu kişilerin test ücretlerini kendileri ödemesi gerekecek.

Yalnızca sağlık koşulları nedeniyle aşı olamayanlar, hamile kadınlar, çocuklar ve 18 yaşın altındaki gençler için ücretsiz COVID-19 testi sunulmaya devam edilecek.

Kapalı mekanlarda ve toplu taşıma araçlarındaki maske takma mecburiyeti ise devam edecek.

Söz konusu kuralların bugün Başbakan Angela Merkel’in, 16 eyalet başbakanıyla yapacağı toplantı sonrası kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

Almanya’da Robert Koch Enstitüsü’nün (RKI) verilerine göre son 24 saatte 2480 yeni vaka açıklanırken, can kaybı 19 oldu. Böylelikle toplam vaka sayısı 3 milyon 794 bin 429’a yükselirken, toplam can kaybı 91 bin 803 oldu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir