SON GELİŞME
--:--:--

Türkiye Mavi Bayrakta Dünya Üçüncüsü 580 Plaj Ödül Aldı

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Türkiye Mavi Bayrakta Dünya Üçüncüsü 580 Plaj Ödül Aldı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin 2026 yılı Mavi Bayrak ödüllerinde 580 plaj, 30 marina, 18 turizm teknesi ve 26 bireysel yat ile dünya üçüncülüğünü koruduğunu duyurdu. Bakan Ersoy, bu başarıyla Türkiye sahillerinin uluslararası bir marka haline geldiğini belirtti.

Mavi Bayrakta Türkiye’nin Yükselişi

Bakan Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin çevre standartları, güvenli turizm altyapısı ve sürdürülebilir kıyı yönetimindeki başarısını uluslararası düzeyde bir kez daha tescillediğini vurguladı. Mavi Bayrak programı kapsamında, özellikle Akdeniz’deki rekabette güçlü bir yükselişin sürdürüldüğünü ve ücretsiz girişli halk plajlarının uluslararası standartlarda geliştirildiğini ifade etti. Bu yıl Bodrum Türkbükü Halk Plajı’nın da Mavi Bayraklı halk plajları arasına katıldığını belirten Ersoy, yeni projelerle Mavi Bayrak haritasının genişletileceğini söyledi. Bu başarıda emeği geçen TÜRÇEV, yerel yönetimler ve turizm sektörü paydaşlarına teşekkür etti.

Türkiye, plaj kategorisinde İspanya ve Yunanistan’ın ardından üçüncü sırada yer alırken, turizm tekneleri kategorisinde de dünya dördüncülüğünü elde etti. Mavi Bayrak programı, TÜRÇEV koordinasyonunda yüzme suyu kalitesi, çevre yönetimi, can güvenliği, engelli erişimi, atık yönetimi ve çevre eğitimi gibi birçok kriteri uluslararası denetim süreçleriyle takip ediyor.

Antalya ve Muğla Başı Çekti

2026 yılı Mavi Bayrak ödüllerinde Antalya, 232 plaj ile en fazla ödüle sahip il oldu. Muğla 113 plaj ile ikinci, İzmir ise 60 plaj ile üçüncü sırada yer aldı. Balıkesir 45, Aydın 39, Samsun 19, Çanakkale 14, Mersin 12, Tekirdağ 10 ve Kocaeli 9 plaj ile listede öne çıkan diğer iller oldu. Bursa 4 plajla listede yer alırken, İstanbul, Sakarya, Düzce, Bartın ve Ordu 3’er, Yalova ve Zonguldak 2’şer, Kırklareli, Van, Adana ve Sinop ise 1’er Mavi Bayraklı plaja sahip oldu. Ödül alan plajların tam listesine ‘mavibayrak.org.tr’ adresinden ulaşılabiliyor.

Benzer Haberler
Bakan Bayraktar KKTC Enerji Güvenliğini Vurguladı Teknecik Santrali Ziyareti
Bakan Bayraktar KKTC Enerji Güvenliğini Vurguladı Teknecik Santrali Ziyareti
Türkiye Afrika Ülkeleriyle Ekonomik İş Birliğini Güçlendiriyor İhracat Yüzde 12 Arttı
Türkiye Afrika Ülkeleriyle Ekonomik İş Birliğini Güçlendiriyor İhracat Yüzde 12 Arttı
Türkiye’nin Fıstık İhracatı Yılın İlk Yarısında 60,8 Milyon Dolara Düştü
Türkiye’nin Fıstık İhracatı Yılın İlk Yarısında 60,8 Milyon Dolara Düştü
Teknelerdeki İlk Yardım Seti Kapsamı Yeniden Düzenlendi
Teknelerdeki İlk Yardım Seti Kapsamı Yeniden Düzenlendi
Rekabet Kurulu Haribo’ya Rakip Ürünlere Alan Ayırma Tedbiri Getirdi
Rekabet Kurulu Haribo’ya Rakip Ürünlere Alan Ayırma Tedbiri Getirdi
Altın Fiyatları Yeni Güne Düşüşle Başladı Gram Altın 5957 TL
Altın Fiyatları Yeni Güne Düşüşle Başladı Gram Altın 5957 TL
Haberin Doğru Adresi Z kuşağının Yeni Adresi
Haberler Z - Güncel Son dakika haberleri

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Copyright © 2026 Tüm hakları HABERLERZ 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması