Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Bahçeli’den ‘muhtıra’ tehdidi: Cüretlerinin bedelini ödemeliler

Bahçeli’den ‘muhtıra’ tehdidi: Cüretlerinin bedelini ödemeliler

Haberler Z Haberler Z -
0

104 emekli amiralin Montrö bildirisi için “muhtıra” benzetmesinde bulunan Devlet Bahçeli, “Cüretlerinin bedelini ödemelidirler. 104’lükler büyük bir suç işlemiştir. Bu suç cezasız kalamaz kalmayacaktır” dedi.

Partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Montrö tartışmaları üzerine, “Montrö Boğazlar Sözleşmesi, Lozan Antlaşması’nın tamamlayıcı bir halklası, ayrılmaz parçasıdır” diye konuştu.

Emekli amirallerin bildirisi hakkında konuşurken CHP’yi hedef alan Bahçeli, “Darbeler tarihi CHP tarihidir” ifadelerini kullandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Zevzeklik” açıklamasına da tepki gösteren Bahçeli, “‘Zevzeklik’ demek su katılmamış zevzekliktir” dedi.

“BİR NEVİ MUHTIRA”

Bahçeli, emekli amirallerin bildirisi ve Montrö gündemi hakkında konuşmasını şöyle sürdürdü: “126 eski büyükelçinin sorunlu bildirisi yayınlanmıştır. Montrö tartışmaları, Kanal İstanbul derken, Türkiye, 104 emekli amiralin bir nevi muhtırasıyla sarsılmıştır. Montrö Lozan’ın tamamlayıcısıdır. Bizim kırmızı çizgimizdir. Hiç kimsenin Montrö’yü tartışmaya açtığı, feshedelim dediği de yoktur.

“Cüretlerinin bedelini ödemelidirler. 104’lükler büyük bir suç işlemiştir. Demokrasi düşmanlarına yeşil ışık yakan gel gel yapan 104’lükler suç işlemilerdir. Bu suç cezasız kalamaz kalmayacaktır. Hayret etmemek elde değildir. Mavi vatanımızı bu çürüklerle nasıl savunmuşuz!”

“4 NİSAN ÇIKIŞINI DETAYLARIYLA ELE ALMAK ŞARTTIR”

“Türkiye’nin kendi egemenlik sahasında denizyolu açmasının Montrö ile ne alakası vardır? 104 emekli amiral Türk demokrasi tarihinin kara bir lekesidir. Mavi Vatanımızı bu çürüklerle nasıl savunacağız? Bu 104 emekli amiral bozuntusunu bir araya getiren, ortak bildiriye imza attıran asıl motivasyon nedir? İplerini tutan zihniyetin eşgali kimleri göstermektedir? Üzerinde durulması gereken bir diğer muamma ise; kokuşmuş bildiri ücretli midir? Bir tür kripto haberleşme midir?”

“Bir süredir ülkemizin maruz kaldığı siyasal ve ekonomik sorunları aynı karanlık amaca, aynı kriz güzergahına ulaşma gayretidir. Bu 4 Nisan çıkışının detaylarıyla ele almak şarttır. Bunlar denizciliğin yüzkarasıdır.”

“CHP, DARBELER TARİHİ”

CHP’ye de tepki gösteren Bahçeli, şöyle devam etti: “Darbeler tarihi bir bakıma CHP tarihidir. Darbelerle yüzleşmek CHP ile yüzleşmektir. Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz’a tiyatro demiş F…’ye zeytin dalı uzatmıştır. Bu yandan çarklı 15 Temmuz gecesi korkakça tankların arasından sıyrılıp Bakırköy Belediye Başkanı’nın evinde soluğu almıştır. Kılıçdaroğlu yine şaşırtmamıştır. 4 Nisan bildirisinin neresi sahte gündemdir? Sahte olan sen misin, yoksa gündem midir? Soğan, patates, patlıcan kadar milli iradenin onuru yok mudur?”

“Kılıçdaroğlu’nun iskelesi hasarlıdır, rotası savruktur, dümeni kırıktır, pusulası bozuktur, zihniyeti batıktır. CHP yönetimi bir kez daha demokrasiyle ters düşmüştür. Çapulcularla birleşmiştir. 4 Nisan’ın görülmeyen imzası Kılıçdaroğlu’na aittir.”

“Hıyarım var diyene tuz atıp koşan İP’in başı 104 emekli amirali zevzeklikle suçlamıştır. Bu ifade utanç vericidir. 104 şuursuz sadece gevezelik mi yapmıştır? İP’in başkanı zevzek arıyorsa etrafını kolaçan etmelidir. Parti yönetiminde bu zevzeklerden bol miktarda bulunmaktadır. Bu bildiriye zevzeklik demek, zevzekliktir. CHP ile İP tencere kapak misali yuvarlana yuvarlana birbirlerini bulmuşlardır. 4 Nisan bildirisine karşı duramayanlar zulmün karşısındadır.”

“AYM’NİN HDP’Yİ KOLLAYAN KARARI YOK HÜKMÜNDE”

HDP’nin kapatılması istemiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanıp Anayasa Mahkemesi’ne gönderilen iddianamenin usül eksikliği gerekçesiyle iade edilmesini bir kez da gündeme getiren Bahçeli, AYM ve Başkanı hakkında ithamlarda bulunarak, şunları söyledi:

“Anayasa Mahkemesi’nin HDP’yi kollayan arkalayan kararı yok hükmündedir. Bugün HDP’nin dosyasını gerisin geri Yargıtay Başsavcılığı’na gönderen zevatın 1 saatliğine de olsa dağda teöröristin karşısına çıkacak cesareti var mıdır.”

“‘İddianamenin şurası olmamış burası olmamış ‘diyen AYM’nin başkan ve yardımcıları gidin bunu şehit analarına anlatın. HDP’ye zaman kazandıran AYM’nin devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünü umursamadığını görüyoruz.”

“KÜRT ÇALIŞTAYI DÜZENLEYEN ZAT”

“Halen AYM Başkanlığı’nı işgal eden şahsın, geçmişte Polis Akademisi başkanıyken, PKK açılımına nasıl ev sahipliği yaptığını, 12 kötü adamı nasıl ağırladığını biz gayet iyi biliyoruz. O tarihlerde Polis Akademisi’nde sözde Kürt Çalıştayı düzenleyen zat AYM Başkanı’dır. Mahkeme başkanının tarafsızlığı söz konusu değildir. Bu mahkemenin kapısına kilit vurularak yeniden yapılandırılması demokrasi sorumluluğudur. AYM’nin bir darbe mirası olduğu ortadadır.”

UKRAYNA-RUSYA-ABD GERİLİMİ

“2014’ten beri suların durulmadığı Ukrayna’nın doğusunda gerilim atmosferi tekrar harekat bulmuştur. Kırım kanayan yaradır. MHP bu yayılmacı politikaya karşıdır. Ayrılıkçı bölgelerle Kiev arasında cepheleşme sertleşmiştir. ABD Başkanı Biden, Ukrayna Devlet Başkanı’na açık desteğini vermiştir. NATO uçaklarıyla Rus uçakları 29 Mart’ta tehlikeli bir it dalaşına girişmişlerdir. Kafkaslar barut gibidir.”

“Aynı Biden, Mora ayaklanmasının yıldönümü nedeniyle Yunanistan Başbakanı’nı tebrik etmiştir. Bu tebriğe neden gerek duyulduğu, neden bu dönemin seçildiği başka bir tartışma konusudur. Karadeniz’den Akdeniz’e geniş coğrafyada gerginlik farklı boyutlar kazanarak tırmanmaktadır.”

“ABD Savunma Bakanı’nın S-400’ü elimizden çıkarma çağrısını ısrarla dile getirmesi zamanlama itibariyle oldukça manidardır. ABD’nin Rusya’yı düşman, Çin’i rakip görmesi bölgesel ve küresel tansiyonu yükseltmektedir.”

DEMİRTAŞ’IN ‘ÜÇÜNCÜ İTTİFAK’ ÖNERİSİ

Demirtaş’ın ‘üçüncü ittifak’ önerisine de değinen Bahçeli, “Zillet ittifakının dedikoduları yoğunluk kazanmaktadır. Terörist Demirtaş üçüncü ittifakı ortaya koymuştur. Ürdün’de darbe girişimi, Mozambik’te iç karışıklıklar, Myanmar’da toplumsal çalkantılar, Körfez ülkelerindeki açmazlar, kızışan çatışmalar emperyalizmin kumpas şiddetini arttırdığının işaretidir” dedi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir