SON GELİŞME
--:--:--

İki hafta önce ‘Dayanıklı Yarınlar’da konuştu, Balıkesir’de 6.1’lik deprem yaşandı

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
İki hafta önce ‘Dayanıklı Yarınlar’da konuştu, Balıkesir’de 6.1’lik deprem yaşandı

 

 

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoyun iki hafta önce yaptığı deprem uyarısı, Balıkesirde yaşanan 6.1 büyüklüğündeki deprem sonrasında yeniden gündeme geldi

Ünlü iş insanı Azad Medeni Kahraman’ın hazırlayıp sunduğu ‘Dayanıklı Yarınlar’ programına konuk olan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Balıkesir’in de dahil olduğu Güney Marmara fay hattı ile ilgili çarpıcı iddialarda bulunmuştu. Programda Türkiye’nin deprem riskini detaylı bir şekilde analiz eden Ersoy, Güney Marmara fay hattı üzerinde daha fazla durulması gerektiğini şu sözleriyle ifade etmişti: “Kuzey Marmara fay hattını o kadar çok konuştuk ki güneyi ihmal ettik. Bolu’dan Balıkesir’e kadar artarak uzanan fay hattı üzerinde büyük bir deprem beklenebilir.”

Türkiyede oluşabilecek en büyük deprem 8.0 büyüklüğündedir”

Prof. Dr. Şükrü Ersoy’un Balıkesir depremini iki hafta önceden tahmin etmesi gündem yaratırken, Ersoy’un diğer tahminleri merak konusu oldu. Dayanıklı Yarınlar programında, Azad Medeni Kahraman’ın sorularını yanıtlayan Ersoy, Türkiye’de yaşanabilecek en büyük depremin 8.0 şiddetinde olabileceğini belirterek, “Türkiye’den 8.0’in üzerinde deprem çıkmaz ve bunu bir defa 1939’da Erzincan depreminde yaşadık. Bizim yaşayabileceğimiz maksimum deprem büyüklüğü 8.0, bundan büyük deprem olmaz” demişti.

 

Marmara depremi dünyanın sorunudur, bu bölgeyi ihmal etmek hainliktir”

Her hafta ağırladığı konuklarla birlikte, deprem gerçeği üzerinde farkındalık yaratmayı hedefleyen Azad Medeni Kahraman, Prof. Dr. Şükrü Ersoy’un katılımıyla kentsel dönüşüm ve yerinde dönüşümün önemine bir kez daha vurgu yaptı. “Rantsal değil, insansal dönüşüm” sloganıyla yola çıkan Kahraman, “Bizim derdimiz, depremin vereceği maddi manevi zarar karşısında vatanımıza ve milletimize katkıda bulunmak” şeklinde konuşurken, Şükrü Ersoy ise şu sözleriyle dikkat çekmişti: “Marmara depremi, Türkiye’nin değil, Avrupa’nın değil dünyanın sorunudur. Böyle önemli bir bölgeyi ihmal etmek vatan hainliğidir.”

Benzer Haberler
Rusya, Çin’in enerji tedarikinde %22 paya ulaştı
Rusya, Çin’in enerji tedarikinde %22 paya ulaştı
Hipaw, patili dost ailelerinin ihtiyaçlarını dijitalde bir araya getiriyor
Hipaw, patili dost ailelerinin ihtiyaçlarını dijitalde bir araya getiriyor
CRM’in yeni dönemi: Veri tutan değil, karar veren sistemler
CRM’in yeni dönemi: Veri tutan değil, karar veren sistemler
BraindPower, günde 1 milyondan fazla dijital bahsetmeyi yapay zekayla analiz ediyor
BraindPower, günde 1 milyondan fazla dijital bahsetmeyi yapay zekayla analiz ediyor
Yapay zeka çağında öğrencilere bütüncül öğrenme desteği
Yapay zeka çağında öğrencilere bütüncül öğrenme desteği
Alman siyaset bilimci Patzelt: Almanya göç ve enerji krizi yaşıyor
Alman siyaset bilimci Patzelt: Almanya göç ve enerji krizi yaşıyor
Haberin Doğru Adresi Z kuşağının Yeni Adresi
Haberler Z - Güncel Son dakika haberleri

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Copyright © 2026 Tüm hakları HABERLERZ 'de saklıdır. Seobaz Haber Teması