Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Ekstrem Bölgelerde Özel Durumlar

Ekstrem Bölgelerde Özel Durumlar

Haberler Z Haberler Z -
0

Doğa insanların var oluşuyla birlikte onlara yardımcı olan ve temizliğiyle ya da diğer etkileriyle onların burada yapacakları hareketlerinde sorunların çözümüne katkı sağlayan bir alandır. Ancak her hareket kişilerin kendilerini iyi hissetmesine ve daha sonrasında da herhangi bir sorun meydana gelmesini engellemesine neden olabilecektir. Özenli bir şekilde gerçekleştirilen işlemler sonrasında doğada kalmanın herhangi bir zorluğu olmadığını belirterek bu işlemlerden en az zararla kalk olacağı bilindiği için kapsamlı bu şekilde ilerlemesi en mantıklı olan yol olduğu da bilinmektedir.

Doğada kamp yapmak için harekete geçmişsiniz ve ne yapacağınızı bilmiyorsanız öncelikle kendinize gezi için bir alan seçmeniz gerekmektedir. Alan seçildikten sonra bu alanda neler yapılacağı kamp kurulacağı gibi çeşitli nitelikleri sahip olmak ve elbette kamp nasıl kurulur ve kamptaki sorunlara karşı nasıl mücadele edilir gibi sorunların cevaplarını biliyor olmanız gerekmektedir. Ekstrem bölgelerde kamp insanın psikolojik sağlığı bakımından da oldukça faydalıdır.

Doğada Kaybolmak

Kamp yaparken kaybolmak kişilerin en çok korktuğu şeylerden bir tanesidir özellikle aniden ile meydana gelen kaybolmak gibi olaylar sonrasında kişilerin korku dolu bir süreci başlattığı ve bu süreçten nasıl kurtulacağını bilemediği açıktır. Özellikle kaybolma sırasında annem meydana gelecek kaybolmaları önceden planlanmış olması da gerekmektedir.

Yani kişilerin kendi özelliğinde bir pusula bulundurmaları ya da bulundukları bölgenin haritalarını sahip olmaları önemli olmaktadır. Çünkü ne zaman ne olacağı belli olmadığı için bu kapsamda dikkatli bir şekilde işlemlerin gerçekleştirilmesi ve bu işlemlerin de bu şekilde olması oldukça önemli olmaktadır. Ekstrem bölgelerde kamp konusunda Survive.İstanbul sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Doğada Acil Durumla Karşılaşmak

Ekstrem bölgelerde kamp gezintileri sırasında özellikle vahşi hayvanların alanlarına girmek konusunda dikkatli olunmalıdır. Bu durumlarla baş edebilmek için özellikle kişilerin kendileri tarafından dikkatli olması ve daha sonrasında da etkili bir şekilde çözüm alanı bulunması oldukça önemli hale gelmektedir. Doğada yaralanmalar çeşitli durumlara karşı sargı benzeri ya da tentürdiyot gibi özellikle yara sarmak için kullanılacak malzemeler mutlaka olmalıdır.

Doğada Acil Durumda Kurtarılmak

Arama kurtarma ekipleri gelişen teknoloji ile artık kaybolan bir insanı kendi işlemleriyle bulabilmektedirler. Özellikle kişilerin yanlarında taşıdıkları telefonların yaydıkları gps ışınları yardımıyla bulunmanın daha kolay hale geldiği ve bu ışınların sayesinde sorunsuz bir şekilde işlemlerin gerçekleştirildiği bilinmektedir. Ekstrem bölgelerde kamp eğlenceli olduğu kadar bazen tehlikeli de olabilir. Bu yüzden mutlaka tedbirli olunması gerekir.

Her hangi bir terslikte ve kaybolma durumunda kişilerin kendi başlarına kurtulmak istedikleri zaman pusula ve harita taşımaları oldukça önemli olduğu bilinmesi gerekmekte ve buna göre hareket edilmelidir. https://survive.istanbul/category/ekstrem-bolgelerde-kamp/ sitesini ziyaret ederek bilgi alınabilir.

İlgili Yazılar