Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Zoom, pandemide gelirini yüzde 326 artırdı

Zoom, pandemide gelirini yüzde 326 artırdı

Haberler Z Haberler Z -
0

Çevrim içi görüşme platformu Zoom, gelirlerini yüzde 326 artışla 2,6 milyar dolara yükseltti. Şirketin piyasa değeri de yaklaşık 120 milyar dolara ulaştı.

Pandemi ile birlikte kullanımı hızla artan video konferans platformu Zoom, 2020 yılında gelirlerini yüzde 326 artırarak 2,6 milyar dolara yükseltti.

Şirketin, 31 Ocak 2021’de biten mali yılın son çeyreğinde gelirleri, geçen dönemin aynı çeyreğine göre yüzde 369 artışla 882,5 milyon dolara ulaştı.

Merkezi ABD’nin California kentinde olan 9 yaşındaki şirket, 31 Ocak 2022’de bitecek olan mali yılda da gelirlerini yüzde 43 artırarak 3,78 milyar dolara yükseltmeyi hedeflediğini açıkladı.

PİYASA DEĞERİ KATLANDI

Sözcü’nün haberine göre; 31 Aralık 2019’da 18,8 milyar dolar olan şirketin piyasa değeri, Ekim 2021’de 161 milyar dolara kadar yükselmiş, daha sonra aşı haberleriyle bir miktar gerilemişti. Ş

Aşılamaya rağmen gelirlerini bu yıl da artırmayı planlayan şirketin şu anki piyasa değeri 119,6 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Şirketin Nasdaq borsasında işlem gören hisseleri, dün yüzde 9,7 değer kazandı.

Şirketin kurucusu ve CEO’su olan Eric Yuan’ın serveti de son bir yılda 3,6 milyar dolardan 19,8 milyar dolara sıçradı. 1970 yılında Çin’de doğan Yuan, Bloomberg’ün dünyanın en zengin insanları sıralamasında 93. sırada bulunuyor.

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir