Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Veeam, Modern Veri Koruma ve Bulut Desteğini Genişletiyor

Veeam, Modern Veri Koruma ve Bulut Desteğini Genişletiyor

Haberler Z Haberler Z -
0

Modern Veri Koruması sağlayan yedekleme çözümlerinin lider şirketi Veeam® Software, amiral gemisi ürünü Veeam Backup & Replication™’un yeni güncellemesini piyasaya sundu. Ayrıca buluta özgü gelişmiş yetenekler içeren ürün portföyünde pek çok yeni geliştirme ve özelliği de kullanıma sunan Veeam, müşterileri için modern veri koruma desteğini güçlendirmeye devam ediyor. Veeam Backup & Replication v11a, V11’in Q1 2021’de çıkan sürümünü takip ediyor. Bulut, Sanal, Fiziksel, SaaS ve Kubernetes iş yükleri için en gelişmiş veri koruma çözümü 2021’in ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesinden bu yana 300 bin kez indirildi.

Veeam Backup & Replication v11a ile entegrasyon ekosistemini geliştirmeye odaklanarak yaptığı yenilikleri hızlandıran Veeam, AWS, Microsoft Azure ve Google Cloud Platform için genişletilmiş yerel koruma, Kubernetes için Veeam yedekleme havuzu entegrasyonu, IBM AIX ve Oracle Solaris koruması için merkezi yönetim özellikleri ile buluta geçen tüm müşterileri için platform değerini artırmaya devam ediyor. Veeam Backup & Replication v11a, daha fazla platform desteğinin yanı sıra hangi ortamda olursa olsun verilerin korunmasını sağlamak üzere Microsoft Windows Server 2022 de dahil olmak üzere gelişmiş yetenekler sunuyor. Ayrıca, geliştirilmiş Sürekli Veri Koruma (CDP), VMware VSAN ve VMware Virtual Volumes (vVOL’ler) için sağladığı gelişmiş destek ile, kullanılan birincil depolama teknolojisinden bağımsız olarak tek bir entegre çözümle RPO, RTO ve SLA hedeflerine uyum sağlıyor.

Bulutun yeni olmadığının ve 2021 Veeam Bulut Koruma Trendleri Raporu’na göre kuruluşların yüzde 40’ından fazlasının iki yıldan uzun süredir bulutta üretim hizmetlerini kullandığının altını çizen Veeam CTO’su ve Ürün Stratejisinden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Danny Allan, sözlerine şöyle devam etti: “Veri hareket ediyor, IT platformları ise devamlı olarak değişiyor. Biz de Veeam olarak bu hareketliliği desteklemek ve en basit, esnek, güvenilir ve güçlü yedekleme çözümlerini sunmak üzere gelişmeye devam ediyoruz. Kullanıma sunduğumuz yeni ürün güncellemeleri ve geliştirmeleri, 400 binden fazla müşterimizin verilerini, nerede olursa olsun, korunmasını, kurtarılmasını ve yönetilmesini sağlayacaktır.”

AWS, Microsoft Azure ve Google Cloud Platform için buluta özgü özellikler

Veeam, hibrit/çoklu bulut ortamları için tek bir platform ile önde gelen hiper ölçekli genel bulutlar (AWS, Microsoft Azure ve Google Cloud) için buluta özgü destek sağlayarak bir veya daha fazla sağlayıcı kullanan kuruluşlara benzersiz bir seçenek ve kolaylık sunuyor. Veeam Backup & Replication v11a’daki yeni özellikler ve yetenekler, verilerin tek bir konsoldan güvenilir bir şekilde güvenliğini, korunmasını ve yönetilmesini sağlayarak kuruluşların bulut adaptasyonunu hızlandırmasını sağlıyor. Yeni yetenekler ve özelliklerin sunduğu avantajlar şu şekilde sıralanıyor:

  • Ek hizmetlerin yerel koruması: Yerel yedekleme ve kurtarma Amazon Elastic File System (Amazon EFS) ve Microsoft Azure SQL Veritabanlarına genişletme imkanı sunuyor. İlkeye dayalı otomasyon, yönetimi kolaylaştırdığı gibi komut dosyalarını ortadan kaldırıyor ve hızlı ve esnek kurtarmalar sayesinde 7/24 kesintisiz çalışır durumda kalmasını sağlıyor. 
  • En düşük maliyetli arşiv depolama: Bütçeler dahilinde bulutta yerel yedeklemeler için uzun vadeli saklama hedeflerine ulaşmak üzere Amazon Simple Storage Service (Amazon S3) Glacier, S3 Glacier Deep Archive, Microsoft Azure Archive Storage ve Google Cloud Archive depolama için sunulan yeni destek, veri arşivleme maliyetlerini 50 kata kadar azaltıyor.
  • Artan güvenlik ve kontrol: Veeam Backup & Replication v11a, fidye yazılımlara ve diğer siber tehditlere yönelik koruma sağlarken, AWS Key Management Service (KMS) ve Azure Key Vault ile entegrasyonların yanı sıra yeni RBAC işlevselliği, erişim yetkileri üzerinde kolaylaştırılmış denetimle güvenliği artırıyor.
  • Sınırsız seçeneğe sahip tek platform: AWS, Microsoft Azure ve Google Cloud Platform yedekleme ve kurtarmayı kullanımı kolay tek bir konsol altında merkezileştirmeyi mümkün kılıyor. Herhangi bir Veeam yedeklemesi doğrudan AWS, Azure ve şimdi de sınırsız Bulut Mobilitesi sağlamak üzere Google Cloud’a geri yüklenebiliyor.

Veeam yedekleme havuzlarıyla Veeam K10’un sunduğu Kasten entegrasyonu 

Konteynerlerin esnekliğinden ve gücünden yararlanan kurumsal müşteriler, yedekleme, kurtarma ve görünürlük sağlama konusunda parçalara ayrılmış çözümler nedeniyle zorluklarla karşılaşabiliyorlar. Veeam Backup & Replication v11a’nın bir parçası olarak yayınlanan yeni entegrasyon ile K10 ve Veeam müşterileri, yedekleme altyapısına yapılan mevcut yatırımlardan da yararlanabilecekler. Böylece Kasten K10 v4.5, VMware kalıcı birimlerinden yararlanan Kubernetes kümelerinin yedeklerini, yaşam döngüsünün yönetilebileceği ve ek Veeam özellikleri ve yeteneklerinden yararlanılabileceği bir Veeam Backup & Replication deposuna yönlendirebilecek.

Red Hat® Virtualization (RHV) yedekleme desteği

Desteklenen genel beta sürümünde dördüncü bir hipervizör desteği ile Veeam Backup & Replication v11a, Red Hat Virtualization (RHV) için güvenilir entegre yedekleme sunuyor. Böylece müşteriler yerel değişiklik bloğu izlemeyi kullanarak RHV VM’lerinin verimli yedeklerini oluşturabilirken herhangi bir felakete de hazır oluyor. RHV VM’ler için hızlı kurtarma ile Veeam müşterileri, RHV ile yerel olarak entegre edilmiş esnek bir çözüm kullanarak kurtarma hedeflerini güvenle karşılayabiliyor.  

Nutanix AHV’ye anında kurtarma

Nutanix AHV v3 için yeni Veeam Backup ile Veeam, patentli anında kurtarma işlevini ek hipervizörlere genişletiyor. Müşteriler artık herhangi bir Veeam ürünü tarafından oluşturulan imaj düzeyindeki yedeklemeleri; bulut, sanal ve fiziksel herhangi bir iş yükünün anında olağanüstü durum kurtarması için bir Nutanix AHV VM’ye yedekleyebiliyor. Bu işlevsellik Nutanix AHV 6.0 veya sonraki bir sürümlerinde geçerli. 

Microsoft Windows, IBM AIX ve Oracle Solaris için Veeam Agent’lar

Veeam, dağıtım ve yönetim işlemlerini azaltan ek platform desteği ve yeteneklerle sunucu yedeklemede büyük adımlar atmaya devam ediyor. Bundan böyle Windows 10 21H1 ve Windows Server 2022 desteğiyle müşteriler, verilerinin hem yedeklenip hem de kurtarılabileceğinden emin olarak Microsoft’un sunucu ve istemci işletim sistemlerinin en son sürümlerini kullanabiliyor. Yeni otomatikleştirilmiş koruma grupları, müşterilerin veri merkezine eklenen yeni IBM AIX ve Oracle Solaris varlıkları için veri kaybı senaryolarından kaçınmasını sağlıyor.

Veeam ONE v11a yetenekleri

Veeam Backup & Replication için önde gelen izleme ve analitik çözümü olan Veeam ONE™ V11a artık bulut, güvenlik ve kurumsal yeteneklere farklı bir şekilde odaklanarak veri korumasına ilişkin daha derin bilgiler sağlıyor. Google Cloud Platform için Veeam Backup’a yönelik yeni destek, bulut yedeklemelerinin etkinliğini izlemeye ve ölçmeye yardımcı olacak uyarılar ve raporların yanı sıra değişmezliğe yeni bir bakış açısı sağlayarak siber tehditlerden kaynaklanan kötü niyetli aktivitelere karşı daha fazla önlem alınmasına yardımcı oluyor. Kurumsal müşteriler, artık Veeam Backup & Replication v11a ile merkezi olarak yönetilebilen IBM AIX ve Oracle Solaris için Veeam Agents ile gelişmiş görünümler ve kapsamlı izleme ve raporlama gibi gelişmiş raporlamanın tüm avantajlarından yararlanabilir.

Veeam Servis Sağlayıcı Konsolu v6

Bir freemium modeli üzerine kurulan Veeam, son 15 yıldır müşterilerine ve iş ortaklarına ücretsiz ürünler sunmaya devam ediyor. Yeni Veeam Servis Sağlayıcı Konsolu v6, bulut ve yönetilen hizmet sağlayıcılarına, müşterilerine merkezi, web tabanlı bir konsoldan Veeam destekli BaaS ve DRaaS sunma olanağı sağlayan ücretsiz bir ürün olarak bu çizgisini sürdürüyor. 

V6 şimdi, hizmet sağlayıcılara, önemli ölçüde basitleştirilmiş lisans yönetimi ve müşteri katılımı için VCSP Pulse entegrasyonunun yanı sıra Veeam ONE™ desteği ve Microsoft Office 365 için Veeam Backup için yakında yapılacak destek dahil, üretkenliği hızlandırmak üzere daha derin entegrasyonlar sunuyor.

Destekleyici Yorumlar

“En sevdiğim V11 özelliği, AWS/Azure için Veeam Backup ile genişletilmiş entegrasyon ve V11a, GCP. Bu özellikler zaman kazandırıyor ve buluttan teybe ve buluttan Veeam Cloud Connect’e gibi yeni koruma veri akışlarını sağlayarak 3-2-1 yedekleme uyumluluğu sağlıyor.” Nexus Open Systems Ltd. Teknik Danışmanı Micheal Paul 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir