Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Twitter’da ücretli üyelik sistemi nasıl işleyecek?

Twitter’da ücretli üyelik sistemi nasıl işleyecek?

Haberler Z Haberler Z -
0

Gelir modellerini çeşitlendirmek, reklam alanında ilerlemek hedefiyle çalışmalar yapan Twitter, 2021’de abonelik sistemi benzeri “Süper Takip” uygulamasını kullanıcılarla tanıştıracak.

Twitter, kullanıcıların bir hesaba dair daha fazla içeriğe erişebilmek için para ödeyerek abone olacağı “Süper Takip” seçeneğini platformda sunmaya hazırlanıyor.

‘Süper Takip’ (Super Follows) özelliği, özel içerik üretenlerin takipçilerinden ücret alabilmesine imkan sağlayacak. Bu özelliğin bonus tweet‘ler, bir topluluk grubuna erişim, bir haber bültenine abonelik veya bir gruba olan desteği gösteren bir rozet şeklinde hayata geçebileceği belirtiliyor.

The Verge’ün haberinde paylaşılan ekran görüntüsünde özel içeriğe erişim için ayda 4,99 ABD doları gibi bir ücret istendiği görülüyor ancak bu ücretin gerçek olup olmadığı ya da Twitter’ın ödemeden ne kadar kesinti yapacağı tam olarak bilinmiyor.

Twitter yatırımcılarına yapılan sunumda kullanıcıların yeni güncellemeyle para ödeyen takipçilerine bülten, video, işletmeyse indirim gibi yenilikler sunabileceği belirtildi. Guardian’ın haberine göre toplantıya katılan Twitter CEO’su Jack Dorsey “Neden bize neden inanmadıklarını düşünerek başlamıyoruz? Üç eleştiri var. Yavaşız, yenilikçi değiliz ve güvenilmiyoruz” dedi.

Twitter’ın abonelik ücretinin yüzde kaçını kullanıcıya vereceği henüz belirlenmedi.

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir