Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Twitter ve Facebook, ABD başkan adaylarının ‘erken zafer’ paylaşımlarına müdahale etti

Twitter ve Facebook, ABD başkan adaylarının ‘erken zafer’ paylaşımlarına müdahale etti

Haberler Z Haberler Z -
0

Sosyal medya devleri Twitter ve Facebook, ABD Başkanlık seçimlerinde oy sayımı devam ederken ‘erken zafer’ mesajları paylaşan Cumhuriyetçi aday Donald Trump ile Demokrat rakibi Joe Biden’ın mesajlarına kısıtlamalar getirdi.

Oy sayımının devam ettiği ABD’de, sosyal medya devleri Twitter ve Facebook başkan adaylarının manipülatif açıklamalarına sınırlandırma getirdi. Donald Trump’ın rakiplerinin “seçimi çalmaya çalıştığı” iddiası, Twitter tarafından gizlendi ve etiketlendi.

Demokrat seçmenler ise Twitter’ın bu hamlesinin “başkanı sansürleme ve suçlama kampanyasının” bir parçası olduğunu savundu.

Facebook’ta ise her iki adayın paylaşımlarında “oyların hala sayıldığı” uyarısı belirdi.

Once President Trump began making premature claims of victory, we started running notifications on Facebook and Instagram that votes are still being counted and a winner is not projected. We’re also automatically applying labels to both candidates’ posts with this information. pic.twitter.com/tuGGLJkwcy

— Facebook Newsroom (@fbnewsroom) November 4, 2020

BBC Türkçe’nin haberine göre, Şirket bu uyarının hem Trump’ın hem de Biden’ın paylaşımlarına otomatik olarak konulduğunu belirtti. Ancak Trump’ın televizyona çıkıp, yanlış bir şekilde zafer ilan etmesinden sonra Facebook, ABD’deki tüm kullanıcılarının zaman tünellerinin en başına, seçimin henüz bitmediğini belirten açıklamalar koydu.

‘KAZANANIN BELLİ OLMADIĞINA DAİR BİLDİRİMLER KOYDUK’

Facebook tarafından yapılan açıklamada, “Başkan Trump erken zafer iddiasında bulunmaya başladıktan sonra Facebook ve Instagram’da oyların hala sayıldığı ve kazananın belli olmadığı yönünde bildirimler koyduk” denildi.

Twitter ise “seçimin çalındığı” yönündeki Twitter paylaşımını politikalarını ihlal ettiği için etiketlediğini açıkladı. Ancak Twitter’ın zafer iddialarına izin vermeyeceğini açıklamasına karşın, Trump’ın “Büyük bir zafer!” dediği Twitter paylaşımına ve Biden’ın “Bu seçimi kazanma yolunda olduğumuza inanıyoruz” şeklindeki paylaşımına dokunulmadı.

Google’a ait YouTube’da ise seçim sonuçlarını bildirdiğini iddia eden canlı yayınlar kapatıldı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir