Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. SpaceX’in Starlink’i Hawaii Havayolları Yolcularına Ücretsiz Wi-Fi Sunacak

SpaceX’in Starlink’i Hawaii Havayolları Yolcularına Ücretsiz Wi-Fi Sunacak

Haberler Z Haberler Z -
0

Elon Musk büyük bir hafta geçiriyor ve daha Pazartesi. Musk’ın Twitter’ı satın almak için bir anlaşmaya varmasına ek olarak, uzay araştırma şirketi SpaceX de dalga geçiyor. Hawaiian Airlines, SpaceX’in Starlink uydu sistemi aracılığıyla ABD kıtası, Asya ve Avustralya da dahil olmak üzere Pasifik genelindeki uçuşlarda ücretsiz Wi-Fi sunacağını söyledi.

Starlink, dünya çapında hızlı Wi-Fi sunmak için tasarlanmış yaklaşık 2.000 düşük Dünya yörüngeli uydudan oluşan bir koleksiyondur. Hawaiian Airlines ile yapılan anlaşma, şirketin büyük bir havayoluyla yaptığı ilk anlaşma, ancak taşıyıcı JSX de yakın zamanda Starlink’i kullanmak için anlaşma imzaladı.

Hawaiian Airlines yolcuları, Starlink’i, hizmet gelecek yıl başladığında Hawaii adalarından Amerika kıtasına ve diğer ülkelere yapılan belirli uçuşlarda kullanabilecekler. Hawaii adaları arasındaki uçuşlarda hizmet verilmeyecek.

E-postayla gönderilen bir açıklamada, Hawaiian Airlines temsilcisi, Starlink’in zaten uçakta test edildiğini ve mevcut kablosuz Wi-Fi seçeneklerinden daha iyi bant genişliği ve gecikme sunmasının beklendiğini söyledi.

Hawaiian’ın pazarlama şefi Avi Mannis CNBC’ye verdiği demeçte, “Tarihsel olarak, pazarımıza baktık ve Pasifik üzerinde harika seçenekler görmedik. Aslında bugün filomuzda herhangi bir bağlantımız yok” dedi. “Seçenekler zamanla gelişiyor, ancak konuklarımızın beklentilerini karşılayacağını düşündüğümüz bir ürün teklifinin gelmesini bekledik.”

Starlink, daha fazla yorum talebine yanıt vermedi.

Kaynak: https://webnoloji.net/

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir