Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Netflix Türkiye’nin üyelik paketlerinde yeni fiyatlar

Netflix Türkiye’nin üyelik paketlerinde yeni fiyatlar

Haberler Z Haberler Z -
0

Sabah kişisel e-postama gelen uyarı ile Netflix paketlerine bakarken bir şeyi farkettim: fiyatlar artmış. Kısaca belirteyim 17.99 olan Temel Plan veya herkesin bildiği dilde tek ekran paketi 26.99, 29.99 olan Standart Plan yani iki ekranlı plan 40.99, 41.99 olan Özel Plan yani 4 ekran ve UHD olan paketse 54.99 şeklinde değişmiş. Henüz sizinki değişmemiş olabilir, daha öncesinden bildiğim kadarı ile her üyenin abonelik gününe göre bilgilendirme ile yeni fiyat geçişi sağlanıyor. 

Geçtiğimiz yılın sonunda Türkiye ofisini açmaya hazırlanan Netflix’in Türkiye’de 3 milyondan fazla ücretli abonesi olduğunu sizlerle paylaşmıştık. Halihazırda açık ara pazar lideri olan şirketin, rekabetin çetin geçeceği yılda bu adımı farklı karşılanabilir ama ilk iş matematiğe vurduğumuzda sonuç belli oluyor. Bir önceki zamdan şu ana dolar kuruna baktığımızda Dolar kuru karşısında Türk Lirası yüzde 30 değer kaybetmiş görünüyor. Bunun haricinde reklam verenlerin yakından bildiği 2019 sonunda devreye giren dijital hizmet vergisi ve de geçtiğimiz yıl uygulamaya başlanan kullanıcı başına ödeme alınan RTÜK lisans bedellerini de o zamandan bu zamana kullanıcılara yansıtmayan Netflix Türkiye, tüm maliyetleri tek bir seferde fiyatlarına eklemiş. 

Eski pakete baktığımızda, yeni fiyatlar ne zaman gelir diye ekipçe de konuştuğumuz konulardandı. Aylık 2.5 dolar gibi bir rakamla uzun süre bu fiyat politikasını sürdürmesi çok kolay değil diye. Buna karşılık en uç noktaysa Amazon’un sahip olduğu Prime Video. 7.90 TL fiyatı ile adeta Amazon’un e-ticaret tarafından pazarlama stratejisinin bayraktarlığını üstleniyor. Hazır Amazon demişken Netflix’in bu adımı ile birlikte pazarın diğer oyuncularında da fiyatlarda artış bekleyebiliriz veya farklı kampanyalarla sundukları ekstra indirimli fiyatları kısma ihtimali mümkün, matematiğe dönecek olursak sebep belli: Gelirle içerik üretimi arasında korelasyon.

Aralık ayı başında sizlere paylaştığımız Türkiye ofisini de açmaya hazırlanan Netflix ekibine konuyla ilgili açıklamanız var mı diye sordum. Onlardan cevap gelen kadar da Netflix Türkiye’nin son dönemde yaptıklarına baktım: https://webrazzi.com/etiket/netflix/. Bu arada belirteyim Webrazzi Üyesi’yseniz istediğiniz etiketi takip edebiliyorsunuz ve ilgili etikete dair haber yayınlandığında anında bildirim alabiliyorsunuz 😉

Pandemide sinema sektörüne 4 milyon TL’lik destek ile kamera arkasındaki çalışanlara destek olan Netflix’in Türkiye’deki son yapımlarından aklımda kalan tek iş ise “Bir Başkadır” oluyor. Yakın zamanda ise aralarında “Fatma, Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?, Atiye’nin yeni sezonu” gibi Türkiye’den 10 yeni projeye hazırlanıyor. Teknoloji şirketi diyoruz, yazılıma değinmeden olmaz. Yazılım tarafında ise Çocuk Aktivite Raporu ve Aile profili ve de benim için vazgeçilmez olan hızlandırılmış video seçeneğinin de altını çizelim.

Ülkemizdeki son kampanyası Şimdi Onlar Altyazılı İzlesin ile akıllarda kalan ve de aslında cümleyi açtığımızda Türkiye’nin ilerleyen süreçte dizi üretiminde önemli bir merkez olabileceğini ve de yurt dışında izleyenlerin Türkiye ziyaret etmesi veya planlamasını da son dönemdeki gelişmelere eklediğimizde, aslında önemli bir etki yaratan teknoloji şirketi profili var karşımızda. Günün sonunda sadece yurt dışı içeriği Türkiye’ye sunup karşılığında para isteyen bir teknoloji şirketi yok, aksine katma değeri ile burada olan bir marka olarak karşımıza çıkıyor Netflix.

Belki de en çok, kullanıcının istediği zaman tek tuşla iptal edebilmesinin de ötesinde geçerek aktif olmayan hesapları boş yere ödeme yapmasınlar diye kapatan bir kurum olması ve Türkiye’deki kurumların yıllardır sürdürdüğü tutumu değiştirmesi ile en büyük katkıyı yapıyor. Belkinin ötesinde şunu net olarak söyleyebiliriz ki Türkiye’de pazarda yaptığı başarılı hamlelerle, tüketicilerin sevdiği içeriğe ödeme yapmasına dair alışkanlık kazandırdı ve de yeni ürettiği içeriklerle de bunu iki yılda ikiye katladı. Sonuçları ise yeni markaların çıkmasının zeminini oluşturdu. Bir fiyat artışından Netflix Türkiye’nin 2020 yılı özetine geçtik bu arada da resmi açıklama da geldi. Bakalım yeni oyuncularla birlikte çeşitlenen içerikler ve platformlar tüketici eğilimini nasıl değiştirecek?

Netflix Türkiye’den resmi açıklama:

Türkiye’deki içerik kütüphanemizi zenginleştirmek ve hizmet kalitemizi daha da arttırmak için üyelik ücretlerimizi güncelliyoruz. Bu değişiklikle birlikte, her yaşa ve zevke uygun yapımları üyelerimizin hayatına keyif katan bir eğlence deneyimiyle birlikte sunmaya devam edeceğiz. 4 Mart’tan itibaren hayata geçireceğimiz aylık ücretlerimizi şöyle şekillendirdik: Temel plan 26,99 TL, Standart plan 40,99 TL, Özel plan ise 54,99 TL. Her zaman olduğu gibi üyelerimiz kendileri için en uygun seçeneği sunduğumuz bu üç plan arasından tercih edebilecek.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir