Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Enerji Sistemi Güneş Panelleri

Enerji Sistemi Güneş Panelleri

Haberler Z Haberler Z -
0

Sınırsız bir doğal kaynak olan güneşten istifade etmenin en verimli yolunu sağlayan güneş panelleri sistemi giderek daha çok kullanıma sahiptir. Güneş paneli güneşin yaydığı ışınları emerek elektriğe dönüştürür. Doğal bir kaynaktan elektrik üreterek elektrikte dışa bağımlılığı azaltmaktadır.

Ülkemiz güneş enerjisinden yararlanma bakımından uygun bir iklim yapısına sahiptir. Elektrikte dışa bağımlılığımızı azaltmaya yarayan güneş enerjisi sistemleri giderek daha da yaygınlaşmaktadır. Ev, işyeri, devlet kurumu, sanayi, sokaklar vs. elektriğin lazım olduğu her alanda kullanılabilir.

Yenilenebilir enerji kaynağı sağlayan güneş panellerinin kurulumu çok kolaydır. Kurulum yapılacak alanda güney cepheye karşı 35 derecelik açıyla konumlanmaktadır.

Güneş Paneli Modelleri ve Özellikleri

Güneş paneli modelleri kullanım amacı, sahip olduğu özellikler ve sağladığı verimliliğe göre ayrılmaktadır. Monkristal, polikristal, ince film, saydam ve esnek olmak üzere beş türdür.

  • En verimli güneş enerji paneli olan monokristal küçük alanda yüksek enerji üretme potansiyeline sahiptir. Diğerlerine göre daha uzun ömürlüdür.
  • Verimi ve birim maliyeti bakımından dengeli olan polikristal en uygun fiyatlı güneş panelidir. Havada meydana gelen ısı değişiminden daha az etkilenmektedir.
  • Esnek güneş enerji paneli geniş bir kullanım alanına sahiptir. Dayanıklı, kırılmaz ve çok hafiftir. Kubbe ve benzeri eğimli çatılar için idealdir. Çok esnek bir yapıya sahiptir.
  • Piyasada en düşük paya sahip olan ince film güneş panelinin verimi düşüktür. Sahip oldukları şık görüntüden dolayı tasarım amaçlı tercih edilmektedir. Çok yer kaplamasına rağmen verimi çok azdır.
  • Çok az alandan yüksek derecede elektrik üretimi sağlayan saydam güneş enerji paneli gölgelendirmelerden neredeyse hiç etkilenmemektedir.

Güneş Panelleri Fiyatları

Güneş paneli fiyatları panelin özelliklerine ve markasına göre değişmektedir. Monokristal panellerin fiyatları diğerlerine göre çok daha yüksektir. Polikristal panellerin fiyatları ise çok daha ucuz olup bu sebepten çok tercih edilmektedir. Her marka farklı ya da benzer olmakla birlikte fiyatları kendileri belirlemektedir. En iyi güneş paneli markası olma yolunda ilerleyen SB Solar yenilikçi ve geliştirici proje çalışmalarıyla geliştirdiği güneş panellerinde sunduğu makul fiyatlarla ön plana çıkmaktadır.

 

Adres     : Fevzi Çakmak Mah. 10557 Sok. No:2 42210 Karatay/KONYA

Website   : https://sbsolar.com.tr/

Instagram : https://www.instagram.com/sbsolaras/

E-mail    : [email protected]

Tel       : +90 (850) 885-18-42

Tel       : +90 (332) 342-79-32

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir