Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Teknoloji
  4. »
  5. Çin Her Kripto Para Yasağı Getirdiğinde Bitcoin’de Ne Olmuş?

Çin Her Kripto Para Yasağı Getirdiğinde Bitcoin’de Ne Olmuş?

Haberler Z Haberler Z -
0

Kripto paralar yeni haftaya yeşil bir başlangıç yaptı. Bitcoin 44.000$ seviyesinin yakınlarında işlem görürken, Ethereum 3100$, AVAX ise 70$’ın hemen gerisinde işlem görüyor. Cuma günün Çin Merkez Bankası tarafından yayımlanan raporda tüm kripto faaliyetleri yasa dışı olarak tanımlandı. Ancak kripto sahipliğini engelleyecek kadar ileri gitmedi. Karbon emisyonunu düşürme, dijital yuan çalışmaları alınan kararın arkasındaki neden oldu. Piyasa bu karar sonrası önemli bir düşüş eğilimine girmedi. Hatta en kötünün geride kalması tartışıldı. Özellikle pandemi sonrası zarar görmüş asya ülkeleri, Bitcoin’i yasal ilan eden ya da yeşil ışık yakan El Salvador yolundaki ülkeler ya da Pensilvanyalı bir Senatör’ün söylediği gibi ABD’nin bunu değerlendirmesi gerektiği. 

Kripto paralar ya da kripto paralara yönelik yasaklamaları 2013’ten bu yana getiren Çin’in her kararının ardından fiyatlar artışa geçmesi ile piyasa bu habere moralini pek de bozmadı. 2017’de yerel borsaları kapatan Çin’in ardından Bitcoin 20.000 rekoru kırdı. Tekrar 2020’de yatırımcılara ve madencilere çeşitli yasaklar getiren Çin’in haberi sonrası yeniden toparlanan ve 20.000$’ı test eden BTC fiyatları 65.000$ seviyesine kadar çıktı. Tüm bu 9 senede yaşanan yasak serüveni ve fiyatların bir şekilde yukarı gitmesinin ardından Çin’i yasak haberine duyulan endişeler kısa süreli kaldı. 

Bitcoin bu sabah 44.000$ seviyesinde olsa da 48.000$ seviyesi kırılmadıkça yeni bir hareketin başlaması şimdilik zor görünüyor. Bu dönemde de doğal bant haline getirdiği 42.000-47.000$ aralığında genellikle işlemler geçiyor. Bunun yanı sıra 12 Eylül’de ağındaki çatallanmaya giden Cardano, DeFi mağazası açacağını ve Chainlink(ADA) ile ortaklığa gideceğini duyurdu. Bu anlamda piyasanın en büyük üçüncü coini olan ADA’nın da projelerin genişletmesi olumlu algılandı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir