Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Spor
  4. »
  5. Trabzon İçin ‘Sana Şehir Diyenin Anasını S…’ Demişti: CHP Gençlik Kolları Görevlisi İlayda Kılınç İhraç Edilecek

Trabzon İçin ‘Sana Şehir Diyenin Anasını S…’ Demişti: CHP Gençlik Kolları Görevlisi İlayda Kılınç İhraç Edilecek

Haberler Z Haberler Z -
0

CHP’nin Isparta İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlayda Kılınç’ın Fenerbahçe-Trabzonspor derbisi öncesi Twitter hesabından yaptığı, Trabzon ve Trabzonsporlulara yönelik hakaret içeren paylaşımı büyük tepki topladı. Kılınç, paylaşımını kaldırarak özür videosu yayınlarken, CHP İl Başkanı Yalım Halıcı, İlayda Kılınç’ın partiden kesin ihracına yönelik sürecin bugün başlayacağını söyledi.

CHP Isparta İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlayda Kılınç, dün akşam oynanan Fenerbahçe- Trabzonspor derbisi öncesi Twitter hesabından, Trabzon ve Trabzonsporlulara yönelik hakaret içeren paylaşım yaptı.Kılınç’ın tribünde açılan ‘Trabzon şehri yer yüzünden silinsin’ yazılı fotoğrafı paylaşarak, ‘Yıkılsın Trabzon, enkazını göreyim. Sana şehir diyenin anasını…’ şeklinde ifadeler kullandı.

Paylaşım kısa sürede çok sayıda tepki alınca Kılınç, paylaşımını kaldırdı.

Kılınç, büyüyen tepkiler üzerine yine Twitter hesabından özür videosu yayınladı.

Kılınç, büyüyen tepkiler üzerine yine Twitter hesabından özür videosu yayınladı. Kılınç, büyüyen tepkiler üzerine yine Twitter hesabından özür videosu yayınladı.
Kılınç özür videosunda, “Tüm Trabzon halkından Trabzonspor camiasından ve Trabzon sevenlerinden çok çok özür diliyorum” diyen Kılınç, “Yapmış olduğum paylaşımın Cumhuriyet Halk Partisi ile hiçbir alakası yoktur. Tamamen benimle alakalıdır. Sorumluluk da sadece ve sadece bana aittir. Taraftarlık duygumun bastırılmasında kendime hakim olamayıp yapmamam gereken bir paylaşım yaptım. Bu paylaşımımdan dolayı gerçekten çok pişmanım. Ve bu pişmanlığımı da tüm kamuoyuna bildirmek isterim. Tüm Trabzon halkından Trabzonspor camiasından ve Trabzon sevenlerinden çok çok özür diliyorum. Bir daha da böyle bir paylaşımın söz konusu olamayacağı konusunda, yaşanmayacağı konusunda söz veriyorum” dedi.

CHP’li Trabzon Milletvekili Kaya: ‘Seviyesiz paylaşımı için Isparta İl Başkanımızı aradım’

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, paylaşımla ilgili Isparta İl Başkanı’nı aradığını duyurdu. Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Isparta İl Gençlik Kolları üyesi bir gencin fanatizm psikolojisiyle sosyal medya üzerinden yaptığı talihsiz ve bir o kadar da seviyesiz paylaşımı için Isparta İl Başkanı’mızı aradım. İl başkanımız kabul edilemez bulduğu ifadelerden dolayı üzüntülerini ve özürlerini iletti ve ilgili hakkında ihraç istemiyle disiplin işlemlerini başlatacaklarını söyledi” dedi.

CHP Isparta İl Başkanı Halıcı: Kesin ihraç talebiyle disipline sevk ediyoruz

CHP İl Başkanı Yalım Halıcı ise, “İlayda Kılınç isimli kişinin Trabzon ile ilgili yaptığı paylaşımın partimizle yakından uzaktan alakası yoktur. Kendisi hakkında disiplin soruşturması başlatılacaktır. Bugün saat 15.00’te parti disiplin kurulumuz bu gündem maddesiyle toplanacaktır. Kesin ihraç talebiyle disiplin kurulumuza sevk edilecek. CHP Isparta İl Başkanlığı olarak kabul edilemez bu üsluba ilişkin herkesten özür diliyoruz” dedi.

Twitter hesabında “CHP Isparta İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı” olduğunu yazan Kılınç, kendisiyle ilgili haberlerin ardından hesabını kapattı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir