Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Spor
  4. »
  5. Tarihte Bir İlk: 3 Türk Takımı da Yarı Finalde!

Tarihte Bir İlk: 3 Türk Takımı da Yarı Finalde!

Haberler Z Haberler Z -
0

Türk sporu için tarihi bir başarı daha gerçekleşti. Avrupa’nın önemli organizasyonlarından biri olan Şampiyonlar Ligi’nde, ülkemizi temsil eden üç takım da yarı finale yükselmeyi başardı. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş takımları, son haftalarda gösterdikleri başarılı performanslarıyla birlikte adlarını tarihe altın harflerle yazdırdılar.

Galatasaray Kadın Voleybol Takımı, Rusya’nın Uralochka-NTMK takımını 3-1’lik skorla mağlup ederek yarı finale yükseldi. Ebrar Karakurt’un muhteşem performansı ile dikkat çeken sarı-kırmızılı takım, taraftarlarını büyük bir sevince boğdu.

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı ise İspanya’nın Barcelona takımını çekişmeli bir mücadele sonrası 78-77 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Takımın yıldız isimleri Nando de Colo ve Jan Vesely, maçın kritik anlarında önemli basketler atarak takımlarını galibiyete taşıdılar.

Son olarak Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı, Fransa’nın Basket Lattes Montpellier takımını 83-75’lik skorla mağlup ederek yarı finale yükseldi. Rus yıldız Elena Fedorova, takımın en önemli silahlarından biri olurken, genç oyuncu Ayşe Cora ise maçın son anlarında attığı üç sayılık basketle takımına galibiyeti getirdi.

Türk spor tarihinde bir ilke imza atan üç takımımıza da başarılarının devamını dileriz.

İlgili Yazılar