Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Spor
  4. »
  5. Fenerbahçe’nin Rakibi Sevilla

Fenerbahçe’nin Rakibi Sevilla

Haberler Z Haberler Z -
0

2022-23 sezonunda ülkemizi UEFA Avrupa Ligi’nde temsil eden Fenerbahçe, son 16 turunda İspanya’nın Sevilla takımıyla eşleşti. Fenerbahçe, 2021-22 sezonunu ikinci sırada tamamladıktan sonra UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda Ukrayna’nın Dinamo Kiev takımına elenmişti. Daha sonra UEFA Avrupa Ligi ön eleme turlarında Çekya’nın Slovacko ve Avusturya’nın Austria Wien takımlarını eleyen sarı lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi B Grubunda Ukrayna’nın Dinamo Kiev, Güney Kıbrıs’ın AEK Larnaca ve Fransa’nın Rennes takımlarıyla eşleşti. Grupta oynadığı 6 maçta 4 galibiyet ve 2 beraberlik alarak 14 puan toplayan ve grubunu lider tamamlayarak son 16 turuna yükselen Fenerbahçe’nin rakibi Sevilla oldu.

İspanya’nın Sevilla takımı ise UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu’nda İngiltere’nin Manchester City, Almanya’nın Borussia Dortmun ve Danimarka’nın Kophenag takımlarıyla eşleşti. Sevilla, grupta oynadığı 6 mata 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak 5 puan topladı. Grubu üçüncü sırada tamamlayan Endülüs ekibi, UEFA Avrupa Ligi play off eşleşmesinde Hollanda’nın PSV Eindhoven ekibiyle karşı karşıya geldi. Sevilla, evinde 3-0 kazandığı maçın rövanşında Hollanda temsilcisine 2-0 kaybetse de UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 turuna katılmaya hak kazandı. Daha önce bu kupayı 6 kez müzesine götüren Sevilla, 2022-23 sezonunda ise çok iyi bir performans göstermedi.

Fenerbahçei Sevilla ile ilk maçını 9 Mart’ta deplasmanda oynayacak. Eşleşmenin galibi ise 16 Mart’ta Ülker Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmayla belli olacak. joybet

Ömer Üründül Yorumladı

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi son 16 turundaki rakibinin belli olmasından sonra yorumcular da bu eşleşmeyle ilgili yorumlarını paylaştı. Son olarak Spor Toto Süper Lig erteleme maçında Konyaspor’u konuk eden ve sahadan 4-0 galip ayrılan Fenerbahçe’nin Sevilla karşısındaki şansını usta spor yazarı Ömer Üründül yorumladı. Üründül, yazısında Fenerbahçe’nin fizik gücüyle mücadele eden ve bu sayede fark yaratan bir takım olduğunu belirtti. Ancak deprem felaketi nedeniyle lige verilen aranın Fenerbahçe’nin fizik kalitesinde gerilemeye neden olduğunu belirten Üründül, bu durumun Sevilla karşısında sorun olabileceğini dile getirdi. Sevilla’nın kaliteli oyuncularına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Üründül, savunmadaki bireysel hataların en aza indirilmesinin Fenerbahçe için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Fenerbahçe Sevilla’yı Tekrar Elemek İstiyor

Fenerbahçe Sevilla eşleşmesi, iki takım için de yabancı olmayan bir eşleşme. Sarı lacivertliler, 2007-2008 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda elediği Sevilla ile tekrar karşılaşacak. O sezon Şampiyonlar Ligi’nde tarihi bir başarı yakalayan Fenerbahçe Sevilla’yı tekrar elemek istiyor. 2007-08 sezonunda G Grubu’nda Inter, PSV Eindhoven ve CSKA Moskova ile eşleşen Kanarya, 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 11 puan toplamış ve grubu Inter’in ardından ikinci sırada tamamlamıştı. 2006-07 sezonunda o dönemki adıyla UEFA Kupası’nı müzesine götüren Sevilla ise Arsenal, Slavia Plag ve Steaua Bükreş ile eşleştiği H Gtubu’nu 15 puanla lider tamamlamış ve bu iki takım eşleşmişti.

Sarı lacivertliler, Sevilla’yı ilk maçta Semih Şentürk’ün son dakikalardaki golüyle 3-2 mağlup etmiş, ikinci maç da aynı skorla tamamlanmıştı. Penaltı atışları sonucunda Sevilla’yı saf dışı bırakan Fenerbahçe, ilk defa UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynama başarısını göstermişti. Sarı lacivertli ekip, çeyrek finalde İngiliz devi Chelsea ile eşleşti. Fenebahçe, Chelsea’yi İstanbul’da 2-1 mağlup etse de Londra’da aldığı 2-0’lık mağlubiyetle Devler Ligi’ne veda etti.

İki takım da o dönemki eşleşmeyle motive oluyor. Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe, Avrupa’da adından söz ettirmek, Sevilla ise kötü gidişe dur demek için bu turu geçmek istiyor.

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir