Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Spor
  4. »
  5. Çöküş! Türk Takımları Bu Sezon Avrupa Kupalarında Yaptıkları 12 Maçın 10’unda Galibiyet Alamadı

Çöküş! Türk Takımları Bu Sezon Avrupa Kupalarında Yaptıkları 12 Maçın 10’unda Galibiyet Alamadı

Haberler Z Haberler Z -
0

Türk futbolunun durumu çok kötü görünüyor maalesef…

Türk futbolunun Avrupa maçlarındaki çöküşü sürüyor.

Özellikle son 3 yıldır Avrupa kupalarında varlık gösteremeyen Türk takımları bu sezon ise dibi gördü.

Bu sezon Avrupa kupalarında Türkiye’yi temsil eden 5 takımımız oynadığı toplam 12 maçın 10 tanesinde galibiyet yüzü göremedi.

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda PAOK’a 3-1 mağlup olarak elenmişti.

Sonrasında ise UEFA Avrupa ligi 3. ön eleme turunda Portekiz ekibi Rio Ave’ye normal süresi 1-1 biten maçta penaltılarla elenerek Avrupa’ya veda etmişti.

Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına katılan Alanyaspor ise aynı turda Rosenborg’a 1-0 yenilerek Avrupa’dan elenmişti.

Bu sezon Avrupa’daki 2 galibiyetin sahibi Galatasaray ise önce Neftçi Bakü’yü sonrasında da Hajduk Split’i yenmeye başarmıştı.

UEFA Avrupa Ligi playoff turunda İskoçya ekibi Rangers ile karşılaşan Cimbom bu maçı kaybederek gruplara kalamadan Avrupa’ya veda eden bir diğer temsilcimiz olmuştu.

Türkiye’yi UEFA Avrupa Ligi gruplarında temsil eden Sivasspor ise grubundaki ilk iki maçında galibiyetle tanışamadı.

Gruptaki ilk maçında Villareal deplasmanında 5-3 kaybeden Sivasspor, ikinci maçta ise İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv’e Sivas’ta 1-2 kaybetti.

Geçtiğimiz sezonu şampiyon tamamlayarak Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt katılma hakkı kazanan Başakşehir de gruptaki ilk iki maçında galibiyet alamadı.

İlk maçında Almanya’da Leipzig’e 2-0 kaybeden Başakşehir, ikinci maçında ise İstanbul’da PSG karşısında yine aynı skorla kaybetti.

Bu sezon Avrupa’da; İsrail, İskoçya, Macaristan, Kıbrıs, Yunanistan, Kuzey İrlanda Faore, Faore Adaları, Azerbaycan ve Arnavutluk takımları Türk takımlarından daha fazla puan topladı!

2 temsilcimizin toplamda en az 8 maçı daha var. Bakalım ne gibi sonuçlar alacaklar ve ülke puanına katkıda bulunabilecekler mi?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Kepenkleri İndirme Vakti Geliyor mu? ‘Dört Büyükler’in Toplam Borcu 13 Milyar TL’yi Geçti – Türk Futbolundaki Çöküşün Sebeplerini Hep Beraber Masaya Yatırıyoruz! – Helal Olsun Size! Yurt Dışındaki Temsilcilerimiz Sezona Harika Bir Başlangıç Yaptı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir