Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Siyaset
  4. »
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan: 30 büyükşehir araç giriş çıkışına kapatılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 30 büyükşehir araç giriş çıkışına kapatılacak

Haberler Z Haberler Z -
0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 büyükşehir ile Zonguldak’a araç giriş çıkışına kapatılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Hastalığımızın ülkemize girişini geciktirdik. Görülmesinin ardından da vaka tespitini ve tedavisini de oldukça başarılı bir şekilde yürüttük. Dünya genelinde hastalıktan ölenlerin sayısı 55 bine ulaştı. Ülkemiz 425 ölüm ve 484 taburcu sayısıyla daha iyi bir yerdedir.

Maske, test kiti, temizlik malzemelerini kendimizin üretiyor olması bizi mutlak dışa bağımlılıktan kurtarmıştır. Aynı şekilde temel gıda maddelerinin tamamında kendi kendimize yeterli olmamızın ötesinde net ihracatçı konumunda olmamız büyük avantaj sağlıyor. Türkiye bu salgına en hazırlıklı ülkelerden biridir.

Ülkemizde hayatı normale döndürmek 83 milyon olarak bizim elimizde. KOVİD-19’a karşı mücadele çerçevesinde attığımız adımlara yenilerini ekliyoruz.

Birliğimize, beraberliğimize sahip çıkıp tehdit tam olarak ortadan kalkıncaya kadar kurallara harfiyen uymalıyız. pic.twitter.com/KqqifAkklc

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) April 3, 2020

30 büyükşehir araç giriş çıkışına kapatılıyor

Bilim Kurulumuz hastalığımızın gelişimini anbean takip ediyor. Cumhurbaşkanlığı olarak biz de bakanlığımız ve kurumlarımızla birlikte tüm gelişmeleri göz önünde bulundurarak kararlarımızı alıyor ve uygulamaya geçiyoruz.

Beklentimizin tüm bireylerin kendi kararlarını uygulamasıdır. Ancak sayıca az da olsa sosyal izolasyon, sosyal mesafe, temizlik gibi temel kurallara uymayanları görüyoruz.

Attığımız adımlara yenilerini ekliyoruz. Bu gece itibarıyla 30 büyükşehir ile akciğer rahatsızlıklarının sık görüldüğü Zonguldak ilimizi, belirli istisnalar haricinde araç giriş çıkışına kapatıyoruz. Bu şehirlerimize gıda, ilaç ve temizlik malzemesi gibi zorunlu ihtiyaç malzemeleri nakli ile İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen sektörlerin lojistik araçları dışında giriş çıkış yapılamayacaktır. Ülke içinde yük ve izinli yolcu taşımacılığı yapanlar ile uluslararası yük taşımacılığı yapan araçların bu şehirlerden transit geçişleri ise devam edecek. İl Pandemi ve İl Hıfzısıhha Kurulları, kendi şehirlerinin ihtiyaçlarına göre bu tedbirleri daha da genişletebilecektir. 30 büyükşehrimiz ile Zonguldak’ta başlatacağımız araç giriş çıkışı yasağını, ilk etapta 15 gün süreyle uygulayacağız. Gerekirse süreyi daha da uzatacağız.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir