Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Siyaset
  4. »
  5. AKP’li Özhaseki çark etti: ‘Lanet olsun onların oy kaygısına’ demek istedim

AKP’li Özhaseki çark etti: ‘Lanet olsun onların oy kaygısına’ demek istedim

Haberler Z Haberler Z -
0

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP ve HDP’ye yönelik kullandığı “Seçimlerde 4 tane oy alabilmek için olmadık kalıba giriyorsunuz. Lanet olsun oylarına. Onların oylarının Allah belasını versin. Bunları her fırsatta söylemeliyiz” ifadelerine ilişkin, yeni bir açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sözlerinin bağlamından koparıldığını öne süren Özhaseki, “Benim seçmeni lanetlemem gibi bir şey asla söz konusu olamaz. Milli İrade‘ye yürekten bağlı biri olarak; seçmen kardeşlerimin her bir oyunun kutsal olduğuna inanıyorum” dedi.

Özhaseki, şunları söyledi:

“‘Birkaç puan oyumu artıracağım’ diye teröre ve terör destekçisi HDP’ye karşı vatansever tutum geliştirmeyen siyasi tavrın oy alma kaygısını eleştirdim. Bundan dolayı da ‘Lanet olsun onların oy kaygısına’ demek istedim. Konuşmamın bütünü dikkate alındığında bu anlam kolaylıkla çıkartılabilmektedir.”

Özhaseki’nin açıklamasının tamamı şöyle:

“Kayseri’de bir açılış programında yaptığım konuşma maalesef bağlamından koparıldı. Konuşmamda; PKK’yı kınamayan, PKK’ya tek söz etmeyen üç beş tane oy alacağım diye HDP’ye yağ çekip, yaltakçılık yapan ve olmadık kalıplara giren CHP’nin tutumunu lanetledim. ‘13 şehidimizin katilleri PKK’dır’ diyemeyen siyasi tutumu sertçe kınadım.

‘Birkaç puan oyumu artıracağım’ diye teröre ve terör destekçisi HDP’ye karşı vatansever tutum geliştirmeyen siyasi tavrın oy alma kaygısını eleştirdim. Bundan dolayı da ‘Lanet olsun onların oy kaygısına’ demek istedim. Konuşmamın bütünü dikkate alındığında bu anlam kolaylıkla çıkartılabilmektedir.

Bu maksatla konuşmuş olsam da yine tepkim biraz aşırı bulunmuş olabilir. Ancak bu tepkim asla seçmene değil, oy alma hesabıyla teröre göz kırpan ayak oyunlarına karşıdır. Sözlerimin maksadından çıkartılmak istendiğini ve bundan siyasi menfaat gözetildiğinin farkındayım.

Benim seçmeni lanetlemem gibi bir şey asla söz konusu olamaz. Milli İrade‘ye yürekten bağlı biri olarak; seçmen kardeşlerimin her bir oyunun kutsal olduğuna inanıyorum.

Bugün de hâlâ terörü lanetlemeyen oy kaygısıyla terör muhitlerine gerekli tepkiyi ortaya koymayan her türlü tutuma karşıyım. İlgili siyasiler; bana karşı gösterdikleri şiddetli tavrı keşke PKK’ya ve PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye karşı gösterselerdi. Aziz Milletimiz görseydi ve biz de alkışlasaydık.”

ÖZHASEKİ NE DEMİŞTİ?

Memleketi Kayseri’de Melikgazi Belediyesinin Yıldırım Beyazıt mahallesinde yaptırdığı Sami İpek Caddesi’nin açılışına katılan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “Seçimlerde 4 tane oy alabilmek için olmadık kalıba giriyorsunuz. Lanet olsun oylarına. Onların oylarının Allah belasını versin. Bunları her fırsatta söylemeliyiz” demişti.

Özhaseki şu ifadeleri kullanmıştı:

“Terör örgütünün, satılık adamların sözcülüğünü yapanlara açıkça tavır almalıyız. HDP’yi her fırsatta söylemeliyiz. Bir gün olsun Meclis’te PKK’ya ‘lanet olsun’ diyemediler. Diyoruz ki ‘burada katiller sürüsü var, adı PKK’. Söyleyin hadi. Şöyle söylüyorlar: ‘Biz teröre karşıyız iki taraf silah bıraksın’. Adi adamlar, kimmiş iki taraf. Bir tarafta polisimiz, Mehmetçiğimiz var, diğer tarafta katiller sürüsü var. Ne demek iki taraf. Ne yazık ki üzülerek söylüyorum muhalefet de bunların sözcülüğünü yapmaya devam ediyor. Beyefendi Genel Başkanları beyanat veriyor: ‘13 yavrumuzun katili sorumlusu cumhurbaşkanımızdır’. Allah seni ıslah etsin. Ne olur bir gün PKK’yı kınasan. Ne olur üç tane lanet olasıca oy alacağım diye bu adamlara yaltakcılık yapmasan. Yağ çekerek güya HDP’yi yanında tutup, olmadık kılığa giriyorsunuz. Yazık günah değil midir bunlara? Lanet olsun oylarına. Onların oylarının Allah belasını versin.”

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir