Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Siyaset
  4. »
  5. Türkiye’de Tarım ve Hayvancılık

Türkiye’de Tarım ve Hayvancılık

Haberler Z Haberler Z -
0

Ülkemiz tarım ve bitki yetiştiriciliği konusunda alt yapı ve doğal kaynakları çok olan topraklara sahiptir. Bu toprakların en kaliteli şekilde işlenebilmesi için ziraat mühendisliği teknik donanım bilgisine ihtiyaç vardır. Tüketimin fazlalaşması ile birlikte üretim faaliyetlerinin de artması bu konuda eğitime de ihtiyacı artırmıştır. Ziraat Web sitesi zirai faaliyetlerde ders notları, güncel haberler, üretim aşamaları gibi konularda zengin içeriklere sahiptir.

Tarımcılık tarihin ilk yıllarından beri toplumsal faydaları açısından çok büyük bir sorumluluk isteyen roller arasındadır. Temel geçim kaynaklarının en önemli etkenlerinden olan tarım ve hayvancılık konusunda bilgi birikimi çok önemlidir. Hangi ürünün, hangi toprakta ve hangi zamanda yetiştirilmesi gerektiği, gübrelemeden hasata kadar geçen süre zarfında aşamalarının tam ve eksiksiz bir şekilde yapılması kaliteli ürün anlamında önemlidir.

Kaliteli Tarım Nasıl Olur?

Tarımcılık ve hayvancılık emek isteyen bir sektördür. Ülkemizde buğday, mısır, arpa ve pirinç yetiştiriciliği çok fazla yapılmaktadır. Bu ürünlerin ekimleri yapıldıktan sonra en korkulan konulardan bir tanesi tarlaya zararlı haşere ve böcekler ile yabani otların dadanmasıdır. İşte bu tip sorunlarda kimyasal bileşenlerden oluşan zaç yağı yardıma koşacaktır. Yağ sıvı halde direk olarak gübreleme ve böcek ilaçlamada kullanılan bir maddedir. Kaliteli tarım yapmak isteyenlerin en büyük korkulu rüyaları bu ürünün doğru kullanımı ile ortadan kalkmaktadır.

Tarımcılık ve hayvancılık konusunda tüm ders notları içeriklerine ulaşmak, aşamalarda kullanılacak ve yapılacak işlemler ile ilgili bilgi almak için Ziraat Web sitesinden hizmet alabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir