Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Yangın haberlerinde son durum ne? İşte il il yangın haberleri

Yangın haberlerinde son durum ne? İşte il il yangın haberleri

Haberler Z Haberler Z -
0

08.40: Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli orman yangınlarına ilişkin son durumu paylaştı. Bakan Bekir Pakdemirli, “10 yangını kontrol altına alma çalışmaları büyük bir özveri ile devam ediyor.” dedi.

Bakan Pakdemirli, “28-31 Temmuz 2021 tarihleri arasında çıkan 98 orman yangınının 88’ini kontrol altına aldık. 10 yangını kontrol altına alma çalışmaları büyük bir özveri ile devam ediyor.” bilgisini verdi.

07.00: Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı.

06.13: Hatay’da çıkan orman yangınına sabahın ilk ışıklarıyla birlikte havadan da müdahale başladı.

04.22: Muğla’nın Fethiye ilçesinde ormanlık alanda çıkan orman yangına kontrol altına alındı.

04.15: Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangınına müdahale devam ediyor.

03.55: İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya’nın Gündoğmuş ilçesindeki yangın bölgesinde inceleme yaptı.

01.52: Antalya’nın Manavgat ilçesindeki orman yangınlarının büyümesi nedeniyle bir mahalle daha tahliye edildi. İlçede Gebece Mahallesi’nde süren yangın, rüzgarın etkisiyle Ahmetler Mahallesi’ne doğru ilerledi. Yangının yerleşim alanlarına yaklaşması nedeniyle mahallenin boşaltılması için vatandaşlar uyarıldı. Mahalle sakinleri kendi araçları, kamyonlar ve belediyeler tarafından tahsis edilen araçlarla, daha güvenli bölgeye gitmeye başladı.

01.29: Muğla’nın Fethiye ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor. Ölüdeniz Mahallesi Ocakköy mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan yangını kontrol altına almaya çalışan ekipler, karadan müdahale ediyor. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca yangının oteller ve yerleşim yerlerinden uzak olduğunu kaydetti. Belediyenin imkanlarını da söndürme çalışması için seferber ettiklerini ifade eden Karaca, “Tüm ekiplerimizle müdahale ettik. Kayaköy bölgesinde de bir yangın var. Biz sabotaj ihtimali üzerinde duruyoruz. Türkiye’nin birçok noktasında aynı anda yangın olması bu düşüncemizi kuvvetlendiriyor.” diye konuştu.

00.36: Bakan Pakdemirli, Adana Kozan’daki yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

00.18: Bakan Koca yaptığı açıklamada, “Mersin’in Silifke ve Aydıncık ilçelerinde meydana gelen yangınlardan etkilenen 132 kişi, tedavileri tamamlanarak taburcu edildi. Silifke ve Aydıncık halkına, tüm ülkemize, sağlık çalışanlarımız adına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

23.08: Marmaris’teki orman yangınıyla ilgili açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ” Bizim ülkemizde de çok kuru bir hava var şu anda rüzgar da yoğun esiyor. Bugün rüzgar akşam itibarıyla bizim lehimize. İnşallah bu şekilde devam ederse, ekiplerimizle birlikte yangını boğacağız.” dedi.

22.10: Manavgat’ın farklı noktalarında 3 gündür devam eden yangın öğlen saatlerinde de İbradı yolu üzerindeki Sevinç Mahallesine ulaştı. Dağların arasında kalan mahallenin etrafındaki ormanlık alana sıçrayan alevler, mahallenin camisini ve birçok evi küle döndürdü. Yangını söndürebilmek için çok sayıda arazöz, itfaiye ve helikopter müdahale ederken, mahallede yaşayan birçok kişi ise evlerini terk ederek güvenli alanlara geçti. Bu sırada alevlerin arasında kalan mahalleden otomobiliyle süratle kaçan bir kişi yol kenarında yangını görüntüleyen DHA muhabirlerine ‘Çabuk kaçın, yanarsınız’ diye bağırdı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir