Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Unesco’dan “2030” anketi

Unesco’dan “2030” anketi

Haberler Z Haberler Z -
0

“10 yıl sonra, dünyanın en büyük küresel sorunu iklim değişikliği ve bioçeşitlilik kaybıyla mücadele olacak” Dikkat çeken bu tespit, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü anketine ait.

Unesco, 2020 yılının mayıs ve eylül ayları arasında yaptığı kapsamlı araştırmada dünyanın 10 yıl sonra mücadele edeceği en önemli küresel sorunun ne olacağı sorusuna yanıt aradı. 25 dilde yapılan ankete, 15 bini aşkın kişi katıldı. Katılımcılara, 2030 yılında küresel çapta mücadelede öne çıkacak temel sorunlar için 11 ayrı seçenek sunuldu.

Katılımcıların çoğu, artan doğal afetler ve aşırı değişkenlik gösteren hava koşulları gibi sorunlar nedeniyle iklim değişikliği ve biyolojik çeşitlilik kaybını en büyük endişe olarak değerlendirdi. Sorunun çözümü olarak en iyi yolun da daha fazla yeşil çözümlere yatırım yapmak bu konuda eğitimi yaygınlaştırmak ve uluslararası iş birliğini teşvik etmek olduğu savunuldu.

Ankette, 2030’da yaşanması beklenen küresel sorunlarda ikinci sırada şiddet ve çatışmalar üçüncü sırada, ayrımcılık ve eşitsizlik dördüncü sırada; yiyecek, su ve barınma eksikliği ile beşinci sırada ise sağlık ve çeşitli hastalıklar yer aldı.

 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir