Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Tüp Mide Ameliyatı Riskleri Nelerdir?

Tüp Mide Ameliyatı Riskleri Nelerdir?

Haberler Z Haberler Z -
0

 

Tüp mide ameliyatlarından doğan çeşitli riskler olacağı için Clinic Care Center de uzman doktorlar ve diyetisyenler görev almakta, başarılı ameliyatlar yapılmaktadır.

Bilindiği üzere mide küçültme ameliyatlarında midenin bir kısmı alınmaktadır. Tüp Mide Ameliyatı 2022 yılında en başarılı obezite ameliyatlarından biri olarak bilinir. Başarılı sonuçlar alınmasının başlıca nedeni bağırsaklara işlem yapılmamasıdır. Hastaların besin emilimi değişmez, ömür boyu vitamin kullanılmasına gerek kalmaz. Bununla birlikte çeşitli dezavantajları ve riskleri de vardır.

Tüp Mide Ameliyatı Tehlikeli Mi?

Mide ameliyatları hakkında gerçeği yansıtmayacak söylemler olmasından dolayı birçok insan ameliyat olmaktan korkmaktadır. Ancak sonuçlarına bakıldığında, ameliyat profesyonel ekipler tarafından yapıldığında hiçbir komplikasyon gelişmez. Bu nedenle ameliyat için seçtiğiniz hastane veya klinik en önemli etkendir.

Tüp Mide Ameliyatı Fiyatları 2022 yılında da artış gösterdiği için birçok insan uygun fiyatlı seçeneklere yönelir. Deneyimli olmayan veya hastası ile birebir ilgilenmeyen kliniklerde hastalarda komplikasyon riski daha yüksektir. Her hastanın öyküsü, fizyolojik ve psikolojik durumu değişiklik gösterir. Kliniğimizde detaylı incelemeler yapılması ve tam olarak size uygun bir süreç izlenmesi, risklerini en aza indirmiştir.

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Kilo Verememe

Ameliyat sonrasında kilo verememe durumu da görülen risklerden biridir. Obezite ameliyatları doğrudan kilo vermeniz için yeterli değildir. Eğer yeterli protein alınmaz ve öğün atlanırsa hastanın kilo vermesi zorlaşır. Uzun vadede düzensiz beslenmek ise kilo vermeye engel teşkil eder.

Kilo verilmesi için ameliyat ardından diyet yapılması gerekir. Diyet listelerinde ürün kısıtlaması olmadığından hasta istediği yemekleri tercih etme şansına sahiptir. Porsiyonların küçültülmesi, protein ve karbonhidrat dengesinin sağlanması, kilo verilmesi için yeterlidir. Her halükarda hasta, mide hacmi küçüldüğü için daha az yiyecek ve kısa sürede kilo kaybedecektir.

Tüp Mide Ameliyatı Ölüm Riski Kaç?

Tüp Mide Ameliyatı denemelerinde sonra yapılan çalışmalar, ölüm riskinin %0,02 olduğunu saptamıştır. Dünya Sağlık Örgütü tarafından da bu oran kabul görmüştür. Oldukça düşük bir ihtimaldir ve ölüm sebebi genellikle anestezi komplikasyonlarından kaynaklanır. Aynı zamanda enfeksiyon ve kanama riski de ölüme sebebiyet verebileceği için hastaların 2-3 kadar kontrol altında tutulması gerekir.

Kaynak: https://cliniccarecenter.com/

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir