Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Teknolojinin Su Arama İşlemine Yararları

Teknolojinin Su Arama İşlemine Yararları

Haberler Z Haberler Z -
0

 

Genel kapsamda su etüdü su bulma işlemlerinin bir diğer ismidir. Su bulma işlemleri geçmişte oldukça zorlu bir şekilde gerçekleşirdi.

Su bulmak için kişiler arazilerin tamamında kazı çalışmaları yaparlardı. Bu çalışmalarda doğaya zarar verirlerdi.

Aynı zamanda su bulma durumlarında ise içeriğini ve derinliği gibi etmenleri bilmedikleri için bilinçsiz bir şekilde işlemler yürütülmekteydi. Bu gibi durumlar teknoloji ile beraber geride kaldı.

Günümüzde uygulanan metot ve cihazlar ile beraber suların yerini direkt olarak bulunabilir. Bulunan suyun içeriği ve derinliği de cihazlar ile beraber kolay bir şekilde hesaplanır.

Sizlere bu hizmetleri vermek için arazide su bulma işlemlerinde Geofone C2, Geofone C3 cihazlarını kullanıyoruz.

Şirketimiz 2,2 milyon dolar yatırım yaptı bu cihazlara Türkiye’de sadece bizde var bu cihazlardan. Bu yüzden sizlerde en iyi hizmeti alabilmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

%100 Doğru Sonuçlu NMR ve GPR Metot Cihazlarla Arazinizde Su Araması (Su Etüdü) Yapılması İçin Şimdi Bizimle İletişime Geçin:

Hakim Jeoloji Jeofizik ve Sondaj Tic. Ltd. Şti.

TELEFON: 0532 359 0982

 

Su Çıkarma İşlemlerinde Kullanılan Metotlar

Genel kapsamdamakine ile su arama işlemlerinde cihazlara ek kullanılan metotlar bulunmaktadır. Biz GPR, NMR metotları ile hizmet vermekteyiz.

GPR sistem (Ground Penetrating Radar) zemin yapısını, boşlukları, mineral ve metalleri ve suyu görür, 80 metre derinliğe kadar etkilidir, GPR frekanslarımız 100 KHz ile 1 GHz arasıdır.

Hata payı %2 oranındadır. Seksen metre derinliklerde bu oran ile çalışmalarımızı yürütmekteyiz. NMR sistem, (Nükleer Manyetik Rezonans) metodudur. Zemin yapısı, boşluk ve suda etkilidir.

800 metre derinliğe kadar inebilir. NMR frekanslarımız 5 GHz ile 50 GHz arasıdır. Hata payı %5 oranındadır. Bu oranlara ve çalışanlarımızın görüşlerine göre kullanılan metotlar ayarlanmaktadır.

Teknolojinin Su Arama İşlemine Yararları

Su arama işlemlerinde teknolojinin geldiği son noktayı kullanıyoruz. Etüt sonuçlarını 1 saat içinde teslim ediyoruz, 3D görüntülerini ve ham görüntülerini CD yapıp teslim ediyoruz.

En önemlisi; suyun tam noktası, suyun tam koordinatı, suyun %2 yanılma ile derinliği ve suyun %6 yanılma payı ile debisi. Net bir şekilde tespit edilebiliyor.

Net tespitler için teknolojiden yararlanmak su bulma işlemleri için şarttır.

Sizlerde hizmetlerimizden yararlanmak, arazilerinizde su olup olmadığını kontrol ettirmek için https://jeofizikmuhendisi.net/ sitesinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir