Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Taşınırken Eşyalarınızı Nasıl Toplamalısınız?

Taşınırken Eşyalarınızı Nasıl Toplamalısınız?

Haberler Z Haberler Z -
0

Taşınma oldukça yoğun bir efor isteyen ve çok yorucu bir süreç olabilir. Bu süreç içinde eşyaların toplanması ve paketlenmesi muhtemelen bütün işin en çok vakit alan kısmı olacaktır. Her ne kadar nakliyede paketleme ve montaj hizmetleri de almanız mümkün olsa dahi, taşınacak eşyaların nasıl toplanması gerektiğine dair aşağıda verdiğimiz birkaç püf noktası hem işinizi kolaylaştırabilir hem de eşyalarınızın yeni evinize sağlam bir şekilde ulaşmasını sağlayabilir.

Etiketler

İlk olarak her oda veya eşya grubu için farklı bir renkli etiket seçin. Bir kutuyu doldururken üzerinde bu renkte etiket yapıştırın. Bu daha sonra neyin nereye gitmesi gerektiğini çok hızlı bir şekilde saptamanıza ve bir kutuya ek yapmanız gerekirse işinizi kolayca halletmenize yardımcı olacaktır.

Ardından bir kutuyu doldurduğunuzda, mutlaka kutunun içeriğinin ve kutunun kapalı halinin fotoğrafını çekin. Daha sonra neyin nerede olduğu konusunda size yardımcı olacaktır. Resimde kutunun içinde bulunan her eşya görünmese dahi, telefonunuzda tutacağınız bu resimler her kutuda ne bulacağınız hakkında genel bir fikir edinmenize yardımcı olur.

Kıyafetler

Kıyafetlerinizi askılı tutun. Giysileri normal askılarında tutun ve gruplandırarak büyük çöp poşetlerine sarın veya bir gardırop kutusuna asın. Her ihtimale karşı kutulara bir adet naftalin veya kesilmiş normal sabun eklemeyi unutmayın.

Çekmecelerinizi gerekli değilse boşaltmayın, yerlerinden çıkarın, eşyaları orada bırakın ve saran ile sarıp sabitleyin. Eğer mobilya çok ağır değilse çekmeceleri yerinde bırakabilir ve mobilyayı doğrudan sarabilirsiniz.

Kırılabilir ve Akabilir Eşyalar

Nevresimlerinizi, havlularınızı ve diğer yumuşak eşyalarınızı gözlük, parfüm şişesi lamba ve vazo gibi kırılabilir eşyaları sarmak için kullanın. Çarşaflar ve havlular yastıklamayı mümkün kılarken, çoraplar da dolgu malzemesi olarak iş görebilirler. Mutfak eşyaları arasında bıçaklar gibi keskin nesneleri güvenli bir şekilde sarmak için bulaşık havlusu ya da bezi kullanın. Bu tür kesici nesneleri mutlaka lastik bantla sabitleyin.

Baharatlar ve mutfak aletleri gibi küçük mutfak eşyaları için ek kutular harcamak yerine, büyük tencerelerinizi ve diğer sızdırmaz kaplarınızı bunlarla doldurarak yerden tasarruf edin.

Makyaj malzemeleri, temizlik malzemeleri, sabun, şampuan ve eşyalarınızın üzerine dökülmesini istemediğiniz diğer maddelerin kapaklarını plastik sargı kullanarak sabitlerseniz, nakliye sırasında dökülmeleri önlersiniz.

Bavullar

Tekerlekleri hareket etmeyi kolaylaştırdığı için bavullara kitaplar ve ağır servis tabakları gibi kutularda kolayca taşınamayan, ağır eşyaları koyabilirsiniz. Bavulların kendileri daha küçük bavulların taşınmasını da kolaylaştırabilir.

Elektronikler

Bilgisayar ve TV gibi elektronik eşyalar ile beyaz ev eşyalarının arkasının fotoğrafını çekin. Bazen kabloların nereye gittiğini hatırlamak zor olabilir. Bu yüzden bunları çıkarmadan daha sonra nasıl yeniden kuracağınızı hatırlamak için arkasının resmini çekin.

Gerekli Şeyler

Önemli belgeler, ilaçlar, şarj cihazları, temel tuvalet malzemeleri, birkaç yedek kıyafet gibi yeni yerinize vardıktan hemen sonra kullanmanız gereken eşyalarla birlikte küçük bir spor çantası veya bavulu hazırlayın.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir