Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. TAŞIMACILIĞA EN UYGUN DORSE ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

TAŞIMACILIĞA EN UYGUN DORSE ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Haberler Z Haberler Z -
0

Öncelikle dorsenin ne anlama geldiğini ve nerelerde kullanıldığını bilmek gerekir. Kasası olan taşıma araçlarının arka tarafında bulunan kasa bölgesine dorse adı verilir. Dorse bölgesinin diğer bir adı da treylerdir. Dorseler araca bağlanmaları esnasında bağlantı noktalarında sızdırma olmamasına özen gösterilir. Bu işlem için özel olarak tasarlanmıştır. Geniş hacimdeki ürünlerin bir seferde transfer edilmesine yardımcı olan dorseler kara taşımacılığında sık olarak kullanılır. Farklı ihtiyaçlara göre üretimleri yapılır. Üreticilerin ve lojistik firmaların ihtiyacına uygun taşıma alternatiflerine sahip olması sağlanmıştır.

Dorse Tipleri

Farklı ihtiyaçları karşılamak amacıyla tasarlanan kasa bölümleri dorselerdir. Kasa denildiği zaman akıllara hemen tırlarda gördüğümüz kapalı kaslar gelse de sal tipi şeklinde üretimi yapılan dorseler de bulunmaktadır. Bununla beraber içinde dondurulmuş gıda ve farklı ürünlerin taşınmasını sağlayan dondurucu özelliklere sahip dorse tipleri de vardır. Dorse tipleri tenteli , sal, lowbed ve römork şeklinde sıralanır. Lojistik firmaların farklı ihtiyaçları için üretilen dorse tipleri sayesinde daha sorunsuz ve rahat bir şekilde hizmet verilir.

Lowbed Dorse

Sal dorse tipi ile benzerlik gösteren yan ve üst kapakları bulunmayan dorse türüdür. Sal dorse tipine kıyasla en büyük fark çok daha yüksek tonajlı ürünlerin taşınmasını sağlamasıdır. Tabi kullanılan teker ve dingil sayısına göre yüklenecek yükünde miktarı belirlenir.

Sal Dorse

Klasik dorse tasarımından daha farklı bir biçimde üst ve yan kapakları olmadan üretimi yapılan dorselerdir. Bu tarz dorseler özel olarak farklı boy ve ebatlarda üst tarafı kapalı olan dorseler ile taşınamayacak yükler için tercih edilir.

Römork

Klasik dorse sistemlerine genel olarak verilen isimdir. Aracın arka bölümüne bağlanarak kullanılır. Römorklarda arka ve ön kısım olmak üzere 2 parçadan oluşan dorse sistemleri kullanılır.

Tenteli Dorse

Kapalı dorse ile taşınması gereken malzemenin dorseye yandan yükleme yapılması imkanı veren dorse tipidir. Yan kısımda bulunan tentenin tamamen açılması sebebiyle yandan yükleme yapma imkanı sağlar.

Taşımacılığa en uygun dorse tiplerine   https://www.truck1.com.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir