Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Sera Isıtma Sistemi İklimsel Avanjları

Sera Isıtma Sistemi İklimsel Avanjları

Haberler Z Haberler Z -
0

İklim, Türkiye’nin Akdeniz bölgesinde seracılıkta önemli bir rol oynamaktadır. Örneğin; enlem, ekvator, dağ yönü ve basınç etkileri gibi çok önemli faktörler Antalya ve çevresinde seracılığı mümkün kılmaktadır. Bölgenin geri kalanında ise tarıma yatırım devlet destekli, tarımda çalışan insanların da seracılığa değer kattığını görüyoruz. Diğer bölgelerde ise mikro iklim iklimleri (Rize, Eidur) ve bilimsel araştırmalar sayesinde üretim ve verim açısından sera büyük ilgi görmüştür.

Seralarda Jeotermal Enerji

Jeotermal ısı kaynaklarının seralarda ısıtılmasında kullanılan temiz suyun kapalı devre olması ile sağlanan bir ısıtma sistemidir. Bu ısı temin sistemleri ve kapasiteleri, projenin uygulanacağı seranın iklim yapısı, iç hacmi gibi birçok değer hesaplanarak gerekli kalori miktarı hesaplanarak oluşturulur.

Sera Isıtmalarında Isı Tüketimi

Sera ısıtma sistemlerinde ısı tüketiminin en aza indirilmesi aşağıdaki şartları gerektirir:

Green Climate ile seraya eşit dağılmış ısı girdisi bitkilerin altından ısıtılarak sağlanır. Bu nedenle ısıtma sistemi mümkün olduğunca sera tabanına yakın olmalıdır. Sera çatısından ısı transferini azaltır ve ısı akışının bitkilere doğru gitmesi gerekir. Seralarda kullanılan ısıtma yöntemleri şunlardır;

  • bir tane soba ile ısıtma,
  • Merkezi ısıtma ile ısıtma,
  • sıcak hava ısıtması,
  • doğal enerji kaynakları kullanılarak ısıtma;
  • Elektrik enerjisi ile ısıtma,
  • Atık ısı ile ısıtma.

Seralar hakkındadaha fazla bilgi için https://www.greenclimate.com.tr/menu/3/sera-isitma-sistemleri.html sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir