Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. RAP Müziğin Yeni Prensi: Kejoo Beats

RAP Müziğin Yeni Prensi: Kejoo Beats

Haberler Z Haberler Z -
0

Kejoo Beats lakaplı Mehmet Yıldırım müzik dünyasına hızlı bir giriş yapmayı başardı. Birbirinden farklı ve özel soundlara sahip şarkıları ile müzik severlerin dikkatini çeken Kejoo Beats yeni projeleri için harekete geçti.

1998 yılında Iğdır’da dünyaya gelen Mehmet Yıldırım küçük yaşlardan itibaren müziğe karşı yoğun bir ilgi besliyor. Hobisini kariyere dönüştürme süreci ise 2010 yılına dayanıyor. İlk olarak Cehennem Beat adıyla müzik dünyasında adını duyurmaya başlayan Mehmet Yıldırım, 2020 yılından itibaren yeni bir yol haritası belirledi. Kejoo Beats adını kullanmaya başlayan sanatçı müziğin evrensel dilini yansıtan eserleriyle öne çıktı. Kürt kökenli olmasının avantajlarını da kullanan Kejoo Beats, ana dilindeki şarkıları yeni sound ve düzenlemeleriyle hayranlarının beğenisine sundu. Sosyal paylaşım sitesi Youtube üzerinden müzik severler ile eserlerini paylaşan Kejoo Beats, kısa süre içerisinde önemli başarılara imza attı. Youtube’daki resmi hesabında 110 bin abone sayısına ulaşmayı başardı.

152 ülkede 4 milyon 800 saat dinlenme

Kejoo Beats, dünyanın en önemli müzik servisi konumundaki Spotify’de de en çok dinlenen rap sanatçıları arasında girdi. Spotify tarafından yayınlanan verilere göre 152 ülkede müzik eserleri dinlenen genç sanatçı, binlerce kişiye ulaştı. Kejoo Beats’in eserleri toplam 4 milyon 800 saat boyunca dinlendi. Ayrıca, bir milyon 100 bin dinlenme sayısına kadar yükseldi. Türkiye’nin kültürel yapısını yeni bir müzik diliyle harmanlamayı başaran Kejoo Beats, sosyal medyadaki başarısını konser alanlarına da taşıdı. Rap müzik severlerin yakından takip ettiği bir isim haline geldi. Özellikle dönemin popüler dizisi Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz için hazırladığı müzik eserleriyle dikkat çekti. Hızır Çakırbeyli için yaptığı şarkı rekor kırmasını sağladı. Müziğin dostluk, barış ve kardeşlik gibi duyguların ortaya çıkmasında etkin bir rol üstlendiğine inanan Kejoo Beats farklı sanatçılarla ortak çalışmalara da imza atıyor. Son olarak Hayat ve İsmail YK ile yaptığı Ayrılmam şarkısıyla gündeme geldi. Kısa sürede listelerin üst sıralarına yükselen şarkı altyapısı ve özgün sounduyla müzik severlerden tam not almayı başardı.

https://www.instagram.com/kejoobeats/

https://www.youtube.com/c/KejooBeats

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir