Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Önce 600 milyon dolar çaldılar sonra geri verdiler

Önce 600 milyon dolar çaldılar sonra geri verdiler

Haberler Z Haberler Z -
0

Sistem açığını yakaladılar, 600 milyon dolar çaldılar. İsimsiz hackerlar, tarihe geçecek büyüklükte bir siber saldırı yaptı.

Farklı blok zincirler arasında dijital paraların transferini sağlayan merkeziyetsiz finans platformu Poly Network, hackerlar tarafından hedef alındı. Kullanıcıların cüzdanları arasında dijital para transfer etmesi için yazılan bir koddaki zafiyeti ortaya çıkan saldırganlar, platformdan 600 milyon dolar değerinde dijital para çaldı. Platform, sosyal medya üzerinden kimliği bilinmeyen saldırgan ya da saldırganlara çaldıkları paraları geri gönderme çağrısı yaptı. Çağrıya yanıt veren hackerlar, amaçlarının hırsızlık olmadığını söyledi. Yalnızca sistemdeki zafiyeti ortaya çıkarmak istediklerini belirten siber hırsızlar, çaldıkları dijital paraları geri göndermeye başladı.

Merkeziyetsiz finans sektörü, 2021’in ilk 7 ayında dolandırıcılık sebebiyle 474 milyon dolar zarar etti. Ancak kripto para sektöründe hırsızlıktan meydana gelen zarar 2021’de 681 milyon dolar civarında seyrediyor. Bu sayı 2020’de 1.9 milyar doları görmüş, 2019’da ise 4.5 milyar dolara kadar yükselmişti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir