Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Ödeme Teknolojilerinin Gözdesi Sanal POS

Ödeme Teknolojilerinin Gözdesi Sanal POS

Haberler Z Haberler Z -
0

Virtual Point of Sale (VPOS) adıyla dünyada yaygınlık kazanan ve e-ticaret düzenini kökünden değiştiren sanal POS; online alışveriş kültürüne büyük bir katkı sağlamıştır. Öncesinde e-ticaret işletmeleri ve markalar için uzaktan ödemeli satış yapmak, sınırlı alternatiflere sahipti. Üstelik bu sınırlı alternatifler aktarmalı ödeme sistemlerinden oluşuyordu.

EFT/havale, kapıda ödeme gibi zamana yayılan ödeme çeşitleri hem alıcı hem de satıcılar için e-ticaret üzerinden alışverişin zorlaştığı yöntemlerdi. Ancak sanal POS uygulamalarının yaygınlaşmasıyla mevcut düzende çığır açan gelişmeler yaşandı. Artık internetten alışveriş yapmak, sipariş vermek veya ödeme yapmak saniyeler içinde gerçekleştirilebilen basit bir işlem. Bu yeniliğin temel nedeni sanal POS hizmetlerinin hızlı ve güvenli bir ortamda, kartla ödeme yapmayı kolaylaştırmış olması!

Sanal POS’la Nasıl İşlem Yapılır?

Online alışverişlerde kısa sürede ödeme yapmayı sağlayan sanal POS’larla işlem yapmak oldukça kolaydır. Kart sahibinin satın almak istediği ürün bedelini ödemek için bilgi girişi yapması yeterlidir.

Alışveriş ekranında yer alan ödeme bölümünde kart sahibinin ad-soyadı, kart numarası, CVV numarası ve kartın son kullanma tarihinin girilmesi gerekir. Bilgi girişinin ardından ödeme onayına tıklanır ve güvenlik ekranı açılır. Güvenlik ekranına kayıtlı telefon numarasına gönderilen şifre girilir ve ödeme tamamlanır.

Sanal POS Nasıl Alınır?

Sanal POS hizmeti sunmak isteyen ve ödemelerini kolay yoldan almak isteyen markalar için sanal POS alma süreci günümüzde oldukça kolaylaştı. Artık belge beyanının ardından kısa değerlendirme süreleriyle onay almak mümkün.

İşletmelerin sanal POS başvurularında beyan etmesi gereken belgeler şu şekilde sıralanabilir:

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Varsa ortaklık sözleşmesi
  • İşletmeye ait vergi levhası örneği
  • İmza sirküsü
  • Ticari ortaklığı olan firmalar için sicil gazete fotokopisi

Belgelerini tamamlayarak başvuru yapan firmalar, kısa sürede değerlendirmeye alınır. Sürecin ardından belge eksiği bulunmayan ve sanal POS kullanımında engel olmayan işletmeler hizmetten hemen faydalanabilir.

Sanal POS Almak İçin Sitenizde Hangi Özelliklerin Bulunması Gerekiyor?

Online alışveriş sitesi olan firmaların, sanal POS özelliğine sahip olması için bazı altyapı niteliklerine ihtiyacı vardır. Her sitenin sanal POS kullanması teknik açıdan mümkün değildir. Öncelikle sanal POS hizmeti alınmak istenen sitenin SSL sertifikasının bulunması gerekir. Bu sertifikalar için minimum 128 bit alt limit bulunur.

Sanal POS almak isteyen firmaların sitesinde bulunması gereken diğer unsurlar; ödeme sözleşmeleri ve ürünlerdir. Yeteri kadar ürün satışı olmayan, satış sirkülasyonunu destekleyecek ürün hacmini oluşturmamış firmaların sanal POS hizmeti alması zorlaşabilir. Öte yandan online alışverişin garantörü kabul edilen ödeme sözleşmeleri mutlaka sitede yer almalıdır. Bunlar; online satış sözleşmesi, mesafeli satış sözleşmesi ve iade – iptal sözleşmesidir.

Sanal POS ile İşlem Yapmak Güvenli midir?

Online ödemelerin en işlevsel hizmet alternatifi olarak geliştirilen sanal POS’lar; korumalı aktarım yöntemleri sayesinde güvenli ödeme imkânı sunar. Güvenlik korumalı ödeme aktarımları için 3D Secure yöntemi kullanılır. Bu sistem sayesinde işlem anında alıcı ve satıcı ödeme bilgileri, banka hesap bilgileri ve aktarım içerikleri üçüncü kişiler tarafından erişilemez hale getirilerek korunur.

3D Secure sistemi, benzersiz kod uygulaması üzerine kuruludur. Alıcının bankada kayıtlı hesap numarasına, alışveriş için verilen onayın ardından benzersiz şifre gönderimi yapılır. Genellikle rakamlardan, bazı hizmetlerde de harf ve rakamlardan oluşan bu benzersiz şifreler süreli geçerliliğe sahiptir. Sistemin tanıdığı süre içinde alıcının telefonuna gelen şifreyi girmesi gerekir. Benzersiz şifrenin girilmesiyle birlikte alıcı bizzat ödemeyi onaylamış olur. Bu sayede kart sahibi dışında kişilerin ödeme yapması engellenir.

En İyi Sanal POS Nasıl Seçilir?

İşletmeler için sanal POS seçerken dikkate alınması gereken üç temel husus; güvenlik, hız ve kolay kullanım özelliğidir. Kolay kullanım sunan arayüzüyle alıcılar ve yöneticiler için nitelikli hizmet sunan, hızlı işlem özelliğiyle sirkülasyona destek olan ve en önemlisi güvenli altyapısıyla korumalı işlem yapabilen sanal POS’lar işletmelere avantaj sağlar.

Super App’in Türkiye’deki en iyi temsilcisi olan Ozan SuperApp, yepyeni bir deneyimle markalar için nitelikli sanal POS hizmeti sunuyor! Ozan Sanal POS ile online satışlarınızı güvenli ortamda, kolay kullanımla ve hızlı şekilde gerçekleştirebilirsiniz!

 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir