Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Miyop ve Hipermetrop Tedavisinde Göz Lazer Ameliyatı Yöntemleri

Miyop ve Hipermetrop Tedavisinde Göz Lazer Ameliyatı Yöntemleri

Haberler Z Haberler Z -
0

 

Yapılan araştırmalara göre 2050 yılına kadar, dünya nüfusunun yarısının (yaklaşık 5 milyar) görme bozukluğu yaşayacağı tahmin ediliyor. Şu anda, dünyada 2 milyardan fazla insanın miyoptan muzdarip olduğu tahmin edilmektedir. Miyop ve hipermetrop özellikle son 30 yılda bilgisayar telefon ve televizyon gibi cihazların hayatımıza girmesiyle birlikte yaygınlık göstermiştir.

Miyop ve hipermetrop tedavisi gözlük ve kontakt lens kullanımı dışında gelişen lazer teknolojileri ile kalıcı olarak iyileştirilebilir bir görme bozukluğudur.

Miyop Nedir?

Miyop, yakınınızdaki nesnelerin net bir şekilde görülebildiği, ancak uzaktaki nesnelerin bulanık olarak görülebildiği bir göz kırma problemidir. Korneanın şeklinden kaynaklı olarak, dışarıdan gelen görüntü yanlış bir şekilde kırılır, bunun sonucunda ise  görüntüler retinadaki görme alanı  yerine retinanızın ön kısmına odaklamaktadır.

Miyop problemi yavaş veya hızlı bir şekilde gelişebilmekte olup  genellikle çocukluk ve ergenlik döneminde ilk belirtilerini vermektedir.

Miyop Belirtilerine Dikkat!

Miyop problemi yavaş veya hızlı bir şekilde gelişebilmekte olup  genellikle çocukluk ve ergenlik döneminde ilk belirtilerini vermektedir. Erken tedaviye başlamak hastalığın ilerleyişinin durdurulması veya yavaşlatılması için önemlidir.

  • Uzaktaki nesnelere bakarken bulanık görme
  • Net görmek için göz kapaklarını kısma veya kısmen kapatma ihtiyacı
  • Göz yorgunluğundan kaynaklanan baş ağrıları
  • Özellikle geceleri araç kullanırken görme güçlüğü

Ayrıca çocuklardaki miyop belirtileri şu şekilde olabilir:

  • Sıklıkla şaşı bakmak
  • Televizyona, sinema ekranına veya sınıfın önüne daha yakın oturma ihtiyacı
  • Uzaktaki nesnelerden habersiz gibi görünmek
  • Aşırı göz kırpmak
  • Gözlerin sık sık ovuşturulması

Çocuklarla ilgili belirtilerin fark edilmesinde esas sorumluluk ebeveynlere düşmektedir. Çünkü çocuklar için uzağı net görememekle ilgili belirtiler onlara doğal gelebilmektedir.

Hipermetrop Nedir?

Hipermetrop, göze gelen ışınların ağ tabakanın (retinanın) arkasında odaklanması sonucu meydana gelen bir göz kusurudur. Hipermetroplar uzağı görebilirken, yakındaki nesneleri net göremezler.

Hipermetrop Belirtileri Nelerdir?

Hipermetrop olduğunuza dair belirtiler şu şekilde sıralanabilir:

  • Yakındaki nesnelere odaklanamama
  • Baş bölgesinde ağrı
  • Bulanık görme
  • Gözlerde yorgunluk
  • Bir şey okuduktan sonra yorgunluk veya baş ağrısı

Göz Kırma Kusurlarında Göz Lazer Ameliyatı (Göz Çizdirme) Uygulaması

Göz lazer ameliyatı göz çizdirme olarak da halk arasında sıklıkla anılmaktadır. Miyop problemi de diğer göz kırma kusurları gibi, kişinin günlük yaşamını zorlaştıran ve bireylerin kendi başlarına yaşama imkanlarını çok ileri seviyelerde azaltabilen göz sağlığı problemlerindendir. İleri derecelerde sağlıklı bir görme için kontakt lens veya gözlük kullanımını zorunlu kılan miyop problemi, kişilerin yaşam konforunu belirgin düzeyde düşürmektedir.

No touch lazer, smile lazer, LASIK, ve İLasik gibi farklı göz lazer ameliyatı türleri mevcuttur. Göz yapısı uygun olan 18 yaşından büyük miyop hastalarına göz lazer uygulaması uygulanabilir. Yani, uzak görme problemi olan hastalar da lazer ameliyatı için aday sayılabilmektedir. Daha önce katarakt ameliyatı olmuş kişilere, retinasında yırtık ve yırtığa meyilli hastalara da göz yapıları uygun olmak koşulu ile uygulanabilen bir göz lazer ameliyatı türü olan no touch lazer uygulaması yapılabilmektedir. Ayrıca göz lazer ameliyatının uygulanabilmesi için kişide son bir yıldır gözlük numarasında artış olmaması gerekmektedir. Son olarak özellikle korneası ince olan ve kornea yüzeyi normalden daha dik olan olgularda da  bahsi geçen No Touch Laser tedavisi uygulanabilmektedir.

Göz lazer ameliyatı ile ilgili olarak kişilerin en çok merak ettiği konulardan biri de göz çizdirme fiyatları olduğu söylenebilir. Göz çizdirme fiyatları kurumdan kuruma ve uygulamadan uygulamaya değişmekle birlikte hastanın göz yapısı da fiyatlara etki eden diğer unsurlardan olduğu söylenilebilir.

 

 

 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir