Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Mahkemeden Ankapark kararı: ABB haklı bulundu ancak atıl kalmaya devam edecek

Mahkemeden Ankapark kararı: ABB haklı bulundu ancak atıl kalmaya devam edecek

Haberler Z Haberler Z -
0

Melih Gökçek’in ABB Başkanlığı döneminde yüz milyonlarca dolar harcanarak yaptırılan Ankapark’a yönelik yeni bir karar daha alındı. Mahkeme, işletmecinin belediyenin sözleşme fesih kararına karşı açtığı davayı reddetti ancak tesisin tahliyesine yönelik tedbir kararını kaldırmadı

BİRGÜN/ ANKARA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın 801 milyon dolara mal olduğunu açıkladığı Ankapark’a yönelik yeni bir mahkeme kararı daha alındı. ABB’nin Ankapark sözleşmesini feshetmesi üzerine işletmecinin aştığı dava, 5’inci Sulh Hukuk Mahkemesi’nce reddedildi. ABB’nin fesih kararı uygun bulunurken tesis üzerindeki tedbir kararı kaldırılmadı.

Melih Gökçek’in ABB Başkanlığı döneminde yüz milyonlarca dolar harcanarak yaptırılan ancak kullanılmadığı için atıl durumda kalan Ankapark’a ilişkin yeni gelişmeler yaşandı.

TEDBİR KARARI KALDIRILMADI

Ankara 5’inci Sulh Mahkemesi, oyuncakların çürümeye terk edilmesiyle oluşan kamu zararı ve hırsızlık olayları ile anılan tesise yönelik işletmeci firmanın açtığı davayı reddetti. Sözleşmenin feshi konusunda ABB’yi haklı bulan mahkeme, tesisin tahliyesi konusundaki tedbir kararını ise kaldırmadı.

KAMU ZARARI KATLANIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, sürecin telafi edilemez hasarlara yol açtığını, teslim gerçekleşmezse oluşacak kamu zararının her geçen gün milyonlarca lira artarak parkın değerinin bile önüne geçebileceğini belirtiyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir