Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Kritik kabine toplantısında masada yüz yüze eğitim var

Kritik kabine toplantısında masada yüz yüze eğitim var

Haberler Z Haberler Z -
0

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi uzun bir aranın ardından bugün toplanacak. 2 Ağustos’ta yapılması planlanan Kabine toplantısı Türkiye’deki orman yangınları nedeniyle ertelenmişti.

Bugünkü Kabine Toplantısı’nın gündeminde Türkiye’nin kıyılarında yaşanan orman yangınları, Karadeniz bölgesinde yaşanan sel felaketleri ile okullarda yüz yüze eğitimin açıklanan tarihte başlayıp başlamayacağı olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüz yüze eğitim konusunda yaptığı açıklamada, “Kabine Toplantısı’nda yeni Milli Eğitim Bakanımız bize sunumunu yapacak, bu da o konular arasında yer alıyor. Temennimiz yüz yüze eğitime geçebilmek. Bu konuyla ilgili Mahmut Bey hazırlıklarını bu istikamette yapmışsa ve gerçekten okullarımızı açalım diyorsa biz de Kabine olarak bu işe ikna olursak hayırlı olsun deriz” açıklamasını yapmıştı.

Kabine Toplantısı’na Ziya Selçuk’un yerine göreve gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ilk kez katılacak. Kabine Toplantısı’nda koronavirüs normalleşme sürecinde artan vaka sayıları da değerlendirilecek. İl il vaka sayıları, hastanelerdeki son durum, yoğun bakım doluluk oranı, aşılanmadaki son durum hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca detaylı bir sunum yapacak. Bakan Koca, ayrıca Bilim Kurulu’nun gerçekleştirdiği son toplantısındaki önerilerini sıralayacak.

Sabah gazetesinin haberine göre, ayrıca aşı zorunluluğunun getirilip getirilmeyeceği de görüşülecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce zorunluluktan yana olmadığına ilişkin açıklamada bulunmuştu. Toplantıda bir diğer önemli konu ise aşılanma yaşının düşürülmesi olacak. Özellikle Ekim ayında yeni eğitim öğretim yılına başlayacak olan üniversite öğrencilerini etkileyecek olan karar Kabine Toplantısı’nın gündeminde.

Türkiye’yi büyük üzüntüye boğan orman yangınları ve Karadeniz’de yaşanan sel felaketlerine ilişkin bölgede bulunan bakanlar son duruma ilişkin Kabine üyelerine bilgi verecek. Yine afet bölgelerine yapılan yardımlar ve bundan sonra yapılacak olan yardımlarla ilgili kararlar alınacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir