Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Köpek Ürünleri (Eğitim Ürünleri, Tasması, Taşıma Çantası) Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Köpek Ürünleri (Eğitim Ürünleri, Tasması, Taşıma Çantası) Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Haberler Z Haberler Z -
0

Köpekler için satın alınan ürünlerin dikkatle seçilmesi son derece önemlidir. Alınacak olan ürünlerin hangi materyalden üretildiği, ne amaçla ve nasıl kullanıldığı, temizlenme koşulları ve daha çok fazlasına dikkat ederek siz de köpeğiniz için uygun ve doğru ürünü alabilirsiniz. Kaliteli ürünlerin tercih edilmesi, köpeklerin çok daha sağlıklı ürünler kullanmasına olanak tanır. Ayrıca eğitimleri kolaylaştıran ve genel anlamda günlük yaşamda köpeklerin güvenliğini sağlayan ürünler de köpeklerin sıklıkla tercih etmesi gereken ürünler olduğu için hem dayanıklı hem de köpeklerin sağlığını olumsuz etkilemeyen ürünler olmalıdır. 

Köpek Eğitim Ürünleri Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

çayır, köpek, kişi, açık hava içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Köpeklerin eğitimlerinde pek çok ürün tercih edilebilir. Bu yüzden köpek eğitim ürünleri seçimi dikkatli yapılmalıdır. Örneğin bu ürünlerden biri, köpek eğitim tasmalarıdır. Genellikle köpek eğitim tasmaları, zor eğitilen köpeklerde tercih edilir. Bu nedenle de köpeklerin bir çeşit uyarı olarak algılaması gereken sistemleri içerir. Köpek eğitim tasmaları alınırken öncelikli olarak tasmanın boyutuna ve köpeğiniz için uygunluğuna dikkat etmelisiniz. Eğer tasma köpeğiniz için uygun boyutta ise bu durumda köpeğinizin canını acıtmayacak ve onun derisine ya da tüylerine zarar vermeyecek güvenli bir ürünü satın almalısınız. 

Eğitimler sırasında ayrıca oyuncaklar da kullanılabilir. Bu oyuncaklar köpeklerin oynaması için uygun materyaller ile üretilmiş ve kaliteli olmalıdır. Dayanıksız olan köpek oyuncakları kolaylıkla parçalanabilir ve köpekler bu ürünleri bilmeden tükettiklerinde ciddi sindirim problemleri ile karşılaşmaları da söz konusu olabilir. Eğer dayanıklı ve doğru köpek oyuncaklarını tercih ederseniz köpeğinizin eğitimlerini sorunsuz şekilde tamamlamanız da mümkün olabilecektir. 

Köpeklerin eğitimi sırasında yararlanılan ürünlerden biri de ödül mamalarıdır. Köpeklerin eğitimlere teşvik edilmesi amacı ile ödül mamaları sıklıkla kullanılmaktadır. Doğru bir hareket yapıldığını ve tekrarlanırsa yeniden ödüllendirilebileceğini gösteren ödül mamaları, köpeklerin beslenmeleri için uygun içerikleri içermelidir. Ayrıca tüketilecek olan köpek mamalarının boyutlarına ve genel içerik kalitesi ile köpeğinizin damak zevki için uygun olup olmadığına da dikkat etmeniz önerilir. Bu sayede eğitimler sırasında köpeğinizi kolaylıkla her eğitime teşvik etmeniz mümkün olabilecektir.

Köpek Tasması Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

köpek, kahverengi, bakarken, memeli içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Tasma satın alınacağı zaman öncelikli olarak köpeklerin boynu ya da genel boyutu için uygun bir tasmanın seçilmesi önerilir. Birden farklı modelleri köpek tasması vardır. Boyun tasmalarının ve göğüs tasmalarının köpekleri sıkmaması ya da köpeğiniz için çok bol olmaması gerekir. çok sıkı tasmalar köpeğinizin cildine zarar verebilir ve onda nefes zorluğu bile yaratabilir. Benzer şekilde çok bol tasmalar ise köpeğinizin boynundan çıkabilir ya da gezdirme kayışları ile kullanım sırasında dengesiz bir tutuşa neden olabileceği için köpeğinizin güvenliğini tehlikeye atabilir. 

Tercih edilen köpek tasmalarının üretildiği materyal de son derece önemlidir. Özellikle köpeğinizin boynuna ya da vücuduna temas eden iç yüzeyin pamuklu ve köpeğinizde terleme ya da alerjiye neden olmayacak materyalden üretilmiş olması gerekir. Ayrıca ani hareketler sonrasında köpeğinizin cildinin kesilmemesi ve tasma nedeniyle zarar görmemesi adına da tasmaların kalınlığı ve kenarlarının üretildiği malzemeler de son derece önemlidir.

Tasmaların bağlama ve sabitleme alanlarında genellikle metal ya da plastik aparatlar yer alır. Bu ürünlerin metal olması paslanmaya neden olabilir ancak paslanmaya metalden üretilen bağlama aparatları tercih edilirse hem çok daha uzun süreli kullanım sağlanabilir hem de köpeğinizin alerji olması ya da tasmanın bağlama aparatının kopması veya kırılması önlenebilir. Ayrıca tercih edilen aparat plastik ise bu aparatın son derece sağlam olması gerekir. Ani hareketler sırasında zorlanmayacak ve kopmayacak plastik aparatlar seçilirse köpeğinizin bu ürünler ile güven içinde hareket etmesi mümkün olabilir. 

Köpek tasmalarının farklı aksesuarlar ile de kullanılabilmesi gerekir. Örneğin isimlikler veya gezdirme kayışları ile uyumlu olan köpek tasmaları, köpekler için daha güvenli bir gezinme olanağı sunar. İsimlikler köpeklerin kaybolması ya da ani olarak kaçması halinde bulunmasını kolaylaştırır. Ayrıca gezdirme kayışları ile birlikte tercih edilebilen köpek tasmaları da köpeğinizle birlikte gezmek istediğiniz zaman güven içerisinde hareket etmenize olanak tanır. 

Genel anlamda köpek tasmalarının kaliteli materyallerden üretilmiş olması, dayanıklı ve uzun süreli kullanıma uygun olması gerekir. Bunlara ek olarak rahat takılıp çıkarılabilen ve köpeğinizin boyutu için tam uygun olan modeller de hem güveni hem de konforu köpeğinize sunabilmektedir. 

Köpek Taşıma Ürünleri Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Gezintiler için köpek taşıma ürünleri tercih edilmesi mümkündür. Özellikle de küçük ve toy yani oyuncak ırkların taşınması sırasında bu çantaların tercih edilmesi mümkündür. Büyük ve orta ırkların ise bu çantalar ile taşınması oldukça zor olacaktır. Onların taşınması amacı ile daha büyük kafes tipi ürünler tercih edilebilir. 

Küçük ırk köpeklerin taşınması sırasında rahat edebilmesi son derece önemlidir. Bu nedenle de köpek taşıma çantalarının hava alan bir materyalden üretilmesi gerekir. Bu materyal yine de su geçirmemeli, olumsuz hava koşullarından köpeğinizi koruyabilmelidir. Ayrıca köpeğinizin içeride rahat şekilde hareket etmesine olanak tanıyan bir çanta tercih etmeniz de onun konforu ve yolculuk sırasında rahat edebilmesi açısından büyük öneme sahiptir. 

Tercih edilen köpek taşıma çantası, rahat şekilde temizlenebilmelidir. Çantanın içerisinde köpeğinizin tüyleri kalabilir, onu çanta içinde beslediyseniz mama kalıntıları çantanın içinde olabilir. Ayrıca köpeğiniz uyurken ya da gün içerisinde salya akıtan bir köpekse bu durumda taşıma çantasının içinin de salyalar ile dolu olması mümkündür. Bu tür pek çok kirlilik yaratan etmenin kolay şekilde temizlenebilmesi ise köpeğinize hijyenik bir yolculuk imkanı sunar. Plastik malzemeden üretilen köpek taşıma çantaları genellikle yıkanarak temizlenebilir. Ancak kumaş olan çantaların iç yüzeylerinde yer alan kumaş alanın çıkarılabilmesi ve yıkanabilmesi ya da rahat şekilde silinerek temizlenebilmesi gerekir. 

Köpek sahiplerinin rahat edebilmesi açısından köpek taşıma çantalarının rahat tutulabilir ve taşınabilir olması gerekir. Bu çantaların içerisindeki köpekler taşıma sırasında sallanmamalıdır. Bu sebeple de köpek sahipleri tarafından rahat şekilde taşınabilen köpek taşıma çantaları, köpeklerin daha huzurlu şekilde yolculuk edebilmesine olanak tanır. Kimi zaman uzun süren yolculuklar sırasında köpeğinize su ve mamayı köpek taşıma çantası içinde vermeniz gerekebilir. Bu ürünlerin içerisinde koyulabileceği bir alanı olması, köpek taşıma çantasının önemli gereksinimlerinden biridir. Aynı zamanda köpeğinizin yatarken ya da otururken pozisyon değiştirebilmesi adına çanta içerisinde yeteri kadar alan olduğundan da emin olmanız gerekmektedir. 

Köpek taşıma çantalarının dışarıyı görebilen bir alanı olması, köpeklerin rahat etmesini sağlar. Kendini tehlikede hissetmesini önler. Bu nedenle de delikli ya da pencereli bir alana sahip olan taşıma çantaları içerisinde köpeğiniz kendini daha rahat hissedebilecektir. Ayrıca bu çantaların içinde sıvı geçirmez yüzey olması ya da çantanın içinin dışarıdan temiz havayı rahat şekilde alabilmesi de oldukça önemlidir. Tüm bunlara ek olarak köpeklerin mamalarının ya da kişisel ihtiyaçlarının taşınabilmesi için çantanın birden çok gözünün olması tercih edilebilir. Hem köpeğinizi hem de onun eşyalarını taşımanız için çantanın ek gözlerinin olması genellikle tercih edilen bir özelliktir. Bu sayede acıktığı zaman ona mama vermeniz ve temel ihtiyaçlarını gidermeniz mümkün olabilecektir. 
Kaliteli köpek ürünlerini çevrimiçi Pet Shop ZOO’da keşfedebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir