Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Kaddafi’nin oğlu 10 yıl sonra yabancı basına konuştu

Kaddafi’nin oğlu 10 yıl sonra yabancı basına konuştu

Haberler Z Haberler Z -
0

“GERİ DÖNMEYE HAZIRLANIYORUM”

“Ülkenin ırzına geçtiler. Çok kötü durumda. Para yok, güvenlik yok. Hayat kalmamış. Bu başarısızlıktan öte bir şey. Tam bir fiyasko.” Bu sözler, Libya’nın öldürülen eski lideri Muammer Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam Kaddafi’ye ait. Son olarak 2011’de kameralar karşısına geçen Kaddafi, 10 yıl sonra ilk defa yabancı basına konuştu. New York Times gazetesine röportaj veren Kaddafi, siyasi hayata atılmaya hazırlandığını söyledi.

“ERDOĞAN ÜLKEYİ TERK ETMEM İÇİN İKNA ETMEYE ÇALIŞTI”

49 yaşındaki Seyfülislam Kaddafi, röportajında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü de söyledi. Erdoğan’ın başta Libya’yı desteklediğini ve ayaklanmaları Batı’ının müdahalesine karşı çıktığını söyledi. Kaddafi, Erdoğan’ın ayaklanmaları, “Dış güçler tarafından uzun süre önce kurulmuş bir tezgah” olarak nitelendirdiğini vurguladı. Ancak bir süre sonra Erdoğan’ın kendisini Libya’yı terk etmesi için ikna etmeye çalıştığını söyledi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Kaddafi’nin 2014’ten bu yana yaşam belirtisi göstermediğini açıklamıştı. New York Times Röportajı için yalnızca fotoğraf veren Kaddafi’nin 2011’de bir hava saldırısında yaralanan sağ elini gizlemesi dikkat çekti. Kaddafi asiler tarafından esir alındığında sağ elinin baş parmağı ve işaret parmağı bandajlı olarak görülmüştü.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir