Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Kablo Gruplama Nedir

Kablo Gruplama Nedir

Haberler Z Haberler Z -
0

Elektrik elektronik sektörünün hemen hemen her alanında ihtiyaç duyulan malzemelerin başında kablolar gelmektedir. Bu kablo ihtiyacının karşılanması için ülkemizde aktif olarak çalışan bir kablo üretim sektörü bulunmaktadır. Bu sektörde üretilen kablo çeşitleri üretim bandından belirli standartlarda çıkmaktadır. Ancak bu standartlar kullanım alanlarında çok daha geniş bir çeşitlilik gerektirmektedir. İşte bu ihtiyaçtan dolayı kabloların imalat aşamasından sonra uygun ölçülere ayrılması, işlenmesi ve toplanması kablo gruplama işlemi olarak adlandırılmaktadır.

Üretim bandından tek bir ebatta çıkan tüm kablo çeşitleri uç açma, terminal çakma, soket takma, konnektör takma, bantlama ve test aşamalarının ardından gruplandırılarak ihtiyaç duyulan sektörlerde daha kolay bir kullanım alanı oluşturmaktadır. Ve satış süreci kablo gruplama işleminin ardından yapılmaktadır. Üretilen kablolar ihtiyaçlar doğrultusunda belirli ölçülere göre sınıflandırılmakta ve birçok aşamanın ardından kullanıma hazır gruplara dönüştürülmektedir.

Kablo Gruplama Ne İşe Yarar

Farklı birçok sektörde ihtiyaç duyulan kabloların kullanım senaryoları birbirinden farklıdır. Tek bir çeşitte üretilen kabloları kullanım senaryolarına göre ayırmak ve ihtiyaç duyulan özelliklere ulaştırabilmek için kablo gruplama faaliyetleri gerçekleştirilmektedir. Kablo gruplama sayesinde montaj işlemlerini basite indirgemek için ihtiyaç duyulan özellikler de hazırlanan kablo grupları çok daha verimli ve kaliteli bir kullanım alanı sunmaktadır. Soketli kablo ve Konnektörlü kablo grupları özellikle telekomünikasyon ve elektronik alanında kullanılan en yaygın gruplardan birisidir.

Kablo gruplama işlemleriyle imalat sektöründe tek bir düzen halinde üretilen kablolar ölçülere ve talep edilen diğer özelliklere uygun olarak hazırlanmaktadır. Bu uygulamaların yapılmasının en önemli nedeni elektrik elektronik sektöründe farklı alanlarda ihtiyaç duyulan kablo özelliklerinin birbirinden farklı olmasıdır. Elektrik elektronik sektörünün faaliyetlerini kolaylaştırabilmek ve satın alınacak ürünleri en verimli hale dönüştürebilmek için kablo gruplama uygulamalarına ihtiyaç duyulmaktadır.

Kablo gruplama elektrik elektronik sektöründe oluşan ihtiyaçlar ve talepler doğrultusunda uygulamaya alınmış bir hizmet alanıdır. Çünkü her geçen gün elektronik sektöründe kullanılan donanımların birbirleriyle olan etkileşimleri hızlı bir artış göstermiş ve bu donanımlar arasındaki bağlantı sayılarında önemli bir artış yaşanmıştır. En ufak elektronik cihaza dahil kendi içerisinde bulundurduğu kablo ve terminal sayısı karmaşık bir hal almıştır. Bu karmaşıklık içerisinde kablo montajına en basite indirgeyebilmek için kablo gruplama uygulamalarına ihtiyaç daha da artmıştır.

Kısacası kablo gruplama sayesinde tüm montaj işlemleri çok daha basit ve anlaşılabilir bir hal almıştır. Böylelikle montaj esnasında karşılaşılabilecek yanlış bağlantı riskleri minimum düzeylere indirilmiştir.

Kablo Gruplama Nerede Kullanılır

Elektrik elektronik sektöründe üretilen her bir ürün veya üretim aşamasında yoğun düzeyde kablo ihtiyacı bulunmaktadır. Bu yoğun ihtiyaç sonucunda sistemlerin düzenli ve sağlıklı olarak işleyebilmesi büyük önem taşımaktadır. Çünkü elektrik ve elektronik alanında hem can hem mal güvenliğini sağlayabilmek en önemli aşamalardan birisidir. Dolayısıyla bu alanlardan güvenli kullanımın gerçekleşebilmesi için doğru kabloların doğru şekillerde kullanılıyor olması önemli adımlardan olacaktır. Bu karmaşıklığın önüne geçebilmek ve her bir kablo çeşidini kendi kullanım alanına göre tasnif ederek gruplara ayırmak hızlılık ve güvenlik açısından gereklidir.

İşlem sürecine bakıldığında kablo üretiminin ardından kablo gruplama işlemleri yapılmaktadır. Bu işlemler kablo gruplama firmaları tarafından gerçekleştirilmektedir. Kablo gruplama firmaları tarafından her bir sektörün ihtiyaçlarına göre belirli özellikleri ayrıştırılan kablo grupları ilgili sektörlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere satışa sunulmaktadır.

Baz Elektronik markası Türkiye’nin en kapsamlı kablo gruplama firmalarından birisi olarak faaliyet göstermektedir. Türkiye pazarıyla birlikte Avrupa’nın birçok ülkesine gerçekleştirmiş olduğu ihracat ile tercih edilmektedir. 2010 yılından bu yana alanında farklı birçok sektöre satış yapmaktadır.

Kablo Gruplama Nasıl Yapılır

Baz Elektronik Bünyesinde gerçekleştirilen kablo gruplama faaliyetlerinde kablo çeşitleri kullanım alanlarına ve kullanım yerlerine göre ayrıştırılmakta ve gruplandırılmaktadır. Her bir sektörün kendi ihtiyaçları doğrultusunda farklı özelliklerde gruplama çalışmaları yapılmaktadır. Sektörlerin ve firmaların tercihlerine bağlı kalarak yapılan kablo gruplarında emniyet tedbirlerine, güvenilirliğe, çevre şartlarına karşı dayanıklılığa ve ekonomik olmasına önem verilmektedir. Bu koşullar altında hazırlanan kablo gruplama, gelen talepler doğrultusunda renk ayrımı ve marka baskısı gibi detaylar da ele alınabilmektedir.

Baz Elektronik firması rekabetçi fiyatları ve hızlı teslim süreleriyle sektörün öncü markalarından birisi olarak faaliyet göstermektedir. Tüm üretimler uluslararası standartlarında gerçekleştirilmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir