Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Kabil’de eylem yapan kadınlara Taliban müdahalesi

Kabil’de eylem yapan kadınlara Taliban müdahalesi

Haberler Z Haberler Z -
0

Kadınlar eylem yapmak istedi, Taliban’dan sert müdahale geldi. Görüntüler, Afganistan’ın başkenti Kabil’den.

“BİBER GAZI SIKTILAR, DİPÇİKLERLE KAFAMIZA VURDULAR”

Haklarının yeniden tahsis edilmesi için eylem yapmak isteyen Afgan kadınlar, Kabil sokaklarında Taliban müdahalesiyle karşılaştı. Taliban militanları tarafından önleri kesilen grup, biber gazlı ve şok tabancalı müdahaleye maruz kaldıklarını söyledi. Grup içerisinden bir kadın, “Meslektaşlarımızla eylem yapmak için eski bir devlet ofisine gitmek istedik. Oraya varamadan Taliban kadınları şok tabancasıyla vurdu, biber gazı sıktı. Dipçiklerle kafalarına vurdu, birinin kafasından kanlar aktı. Neden bunu yaptıklarını soracak kimse yoktu” dedi.

Taliban, grubun eylem düzenlemek istediği devlet binasının önüne gitmesine izin vermedi. Eylem sırasında çekilen videolarda kadınların öksürdüğü ve ağızlarını kapatmaya çalıştığı görüldü. Ayrıca bir Taliban liderinin kadınlarla tartıştığı anlarda kameralara yansıdı.

Afgan kadınlar ülkeyi ele geçiren Taliban’ın haklarını kısıtlayıp, onları toplumdan kısıtlamasından şikayetçi. Taliban ise bu durumun geçici olduğunu, kadınların Taliban’ın şeriat yorumlaması çerçevesinde topluma dahil edeceğini öne sürüyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir