Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İşçi İşveren Anlaşmazlıklarının Hukuki Sonuçları

İşçi İşveren Anlaşmazlıklarının Hukuki Sonuçları

Haberler Z Haberler Z -
0

İşçi ve işveren davaları hukuk alanında en çok karşımıza çıkan dava çeşitlerinden biri olarak görülüyor. İşçilerin ve işverenlerin karşılıklı olarak anlaşmazlık yaşamaları iş hayatında olası bir durum. Önemli olan bu durumu çözebilmek ve işçi ve işvereni hukuk anlamında barıştırabilmektir. İşçi ve işveren arasında en sık karşılaşılan anlaşmazlıklardan biri alacak konularında yaşanmaktadır. Özellikle işçilere tazminatlarının eksik ödenmesi, fazla çalışmaların ödenmemesi, hafta tatillerinin ödenmemesi, hukuksuz bir biçimde iş yaptırılması ve iş kazalarından kaynaklı olan durumlarda konu hukuka taşınıyor. Elbette işçiler ilk olarak işverenlerine başvuruyor, haklarını talep ediyor fakat çoğunlukla tahsil edemedikleri alacakları için hukuk yoluna gitmeyi tercih ediyor. Türk hukukunda iş mahkemeye taşınmadan önce arabulucular devreye girerek işçilerin ve işverenlerin arasındaki hukuki sorunları çözmeye çalışıyor. Belli bir miktarda sorunlar çözüme ulaşsa da çoğunlukla sorunlar çözüme ulaşamayacak iş mahkemelerinin yolu açılıyor. Peki işçi ve işveren anlaşmazlıklarının hukuki sonuçları nasıl oluyor?

İşçi ve İşveren Anlaşmazlıkları

İşçi tarafı iseniz ve haklarınızın ödenmediğini düşünüyorsanız ispat edebileceğiniz tüm alacaklarınızı işverenden mahkeme yolu ile Almanız mümkündür. İspat edemediğimiz noktalarda mahkemenin kararına uymakla yükümlü olacağınızı unutmamalısınız. Bu sebeple işvereninden talep edeceğiniz alacaklarınızla alakalı olarak mutlaka bir iş ve işçi avukatı bursa ile çalışmalı ve avukatın çalışmaları neticesinde ortaya çıkan sonuçlarla mahkemeye gitmelisiniz. İş hukuku konusunda uzmanlaşmış olan avukatlar tüm bu süreçlerde oldukça başarılı bir yol yürütmektedir. Hem alacaklarınızı eksiksiz alabilmek hem de hakkınızı savunan bir avukatla çalışmak yol gösterici olacaktır. İş davalarında hukuki prosedürler oldukça önemli ve mahkemeye sunulacak olan detaylar çok kıymetlidir.

İşçi işveren anlaşmazlıklarının da mahkemelerin vereceği karar baz alınacak olduğu için önceden sunmanız gereken evrakları ve kanıtları mahkemeye bursa hukuk bürosu aracılığıyla sunmanız yararınıza olacaktır. Bu sayede tüm süreci doğru bir biçimde yürütebilir ve başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. İşçi işveren anlaşmazlıklarının da doğan sonuçlar şayet işçilerin hakları doğru bir biçimde ödenmemişse işverenin canını sıkacak türdendir. Ciddi para cezaları ve faizli para ödeme sorunlarının ortaya çıkmaması için işverenlerin işçilerin haklarını doğru bir biçimde ödemesi doğacak sorunları engelleyecektir. ozkokhukuk.com

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir