Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İş Hukuku Avukatı Seçimi Nasıl Yapılır?

İş Hukuku Avukatı Seçimi Nasıl Yapılır?

Haberler Z Haberler Z -
0

İş hukuku avukatları genellikle iş yerlerinde yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi ve bu anlamda müvekkillerinin savunmak ve onların lehine kararları aldırmak maksadıyla görev yapan avukatlardır. İş hukuku avukatları işçi ya da işverenlerin yaşamış olduğu çeşitli sorunlar nedeni ile bunları gidermek çalışmalar yapmak iş mahkemelerinde onları temsil etmek maksadıyla görev yaparlar. İş hukuku mahkemelerinde genellikle işçiler haklı bulunmaktadır. Bu anlamda iyi bir iş hukuku avukatı mahkemelerin bu yönlü eylemini değiştirebilir ek doğru kararlar verilmesi konusunda önemli bir rol oynamaktadır. Bu anlamda iyi bir iş hukuku avukatı genellikle ispatlar arada belgeleri temin ederek bu anlamda mahkemeye güçlü bir biçimde savunma gerçekleştirir. Başarılı bir iş hukuku avukatı bulabilmek için bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekmektedir.

Avukatların farklı uzmanlık alanları bulunur

Her avukat; avukat olabilmek için üniversitelerin hukuk fakültelerini başarıyla bitirmiş olmalı avukatlık stajını tamamlayarak mazbatasını almış olmalıdır. Avukatlar okumuş oldukları bölümler gereği farklı uzmanlık alanlarına sahiptirler. Evet de genel anlamda hukuki birçok konuya hakim olsalar bile bazı avukatlar sadece boşanma ticaret hukuku iş hukuku icra iflas hukuku sigorta hukuku gibi spesifik alanlara yoğunlaşmış olabilirler. Bireylerin iş hukuku avukatı seçerken de spesifik olarak iş hukuku ile ilgili özel çalışmalar yapmış olan bireyleri tercih etmeleri onlar için büyük avantaj sağlayacaktır. İş hukuku avukatları genellikle bu süreçte iş yerleri ile ilgili olan ve bireylere mağdur edebilecek olan hem çalışanın hem de çalıştıranın yükümlülüklerini yerine getirmesi konusunda yaşanan sıkıntıları giderecek olan kararlar aldırmaya çalışır.

İş hukuku avukatlarının başlıca ele aldığı konular nelerdir?

İş hukuku avukatlarının başlıca ele aldığı konular arasında öncelikle tazminat alamama gelmektedir. Ne yazık ki bazı işletmeler ve işverenler bu anlamda çalıştırdıkları bireylerin haklarını doğru bir biçimde teslim etmekten geri dururlar. İş hukuku avukatları da işten belirli nedenlerle ayrılan bireylerin tazminatlarını alabilmesi için onlara katkı sağlamaktadır. İşyerlerinde aynı zamanda mobing uygulanması gibi durumlar psikolojik şiddet olayları iş hukuku konusunda uzman olan avukatların sauna bindiği ve ele aldığı önemli konular arasında yer almaktadır. Bireyler iş hukuku avukatı tercih ederken daha önce yapılan işlerde bu alanda başarı elde etmiş avukatlarla irtibat kurmalıdır.

Avukat Esra Nur Aydemir Gür iş hukuku alanında uzman

Ülkemizde özellikle Ankara avukat alanında faaliyet yürüten ve başkentteki birçok hukuki sorunu uzman kadrosu ve tecrübesi ile çözen Avukat Esra Nur Aydemir Gür son derece başarılı çalışmalara imza atmıştır. Avukat Esra Nur Aydemir Gür iş hukuku konusunda da hem işverenlerin hem de çalışanların mağdur olmayacakları müvekkillerinin tüm hak ve hürriyetlerini savunan onlara fayda sağlayabilecek çalışmalar ortaya koyan bir prensiple savunma işlemlerini gerçekleştirmektedir.

Kaynak: https://esranuraydemir.com/ankara-avukat/

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir