Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. İrtifa Havacılık Hizmetleri

İrtifa Havacılık Hizmetleri

Haberler Z Haberler Z -
0

2010 yılında kurulan İrtifa Havacılık 190 çalışanı ile 750 tamamlanan projesi sayesinde 2000 den fazla müşterisine memnuniyetle hizmet verir. 2020 yılında droneları ile tarlalarda tarımsal ilaçlama drone yöntemini kullanmaktadır. 2022 yılında DJI yetkili bayisi olarak çeltik, darı, pamuk, pancar, patates gibi daha birçok tarım ürünün ilaçlanmasında çiftçilere ve üreticilere kaliteli ilaçlama hizmeti verir.

İrtifa Havacılık içerisindeki tarımsal ilaçlama için drone modelleri; dji agras t40, dji agras t30, dji agras t10 olarak bilinir. Satış yaptığı müşterilerine eğitim ve danışmanlık hizmeti olarak zaman sınırlaması olmadan satıştan sonra drone ile ilgili her konuda yardımcı oldukları bilinir ve gerekli eğitimleri verilir. Drone ile tarımsal ilaçlama ve aynı zamanda her türlü bakım-destek hizmetini müşterilerine sunar.

Drone İlaçlama Yöntemi Nasıl Yapılır?

Tarımsal verimliliği arttırmak için drone ilaçlama yöntemi günümüzün popüler gelişmelerinden biridir. Dronelar boyutları ne kadar olursa olsun dayanıklı malzemelerden üretildikleri için uçmasını sağlayıp hasarsız ilaçlama hizmeti vermesi gerekir. Motorlar ve pervaneler sayesinde çalışıp yere itme kuvveti uygulayarak uçuşa geçer. GPS ve kızılötesi kameralar ile görüntülemeleri sağlar. Drone üzerindeki sıvı tankına ilaçlar doldurulup ilaçlama faaliyeti yapılır.

Drone ile ilaçlama yapmak birçok fayda sağlar. Eşit ve dengeli biçimde uygulanan ilaçlama ile verim artışı sağlanır. Çevre kirliliğini azalttığından ekolojik dengeyi korur. Tarımsal girdi maliyetlerini düşürerek çiftçinin daha ekonomik üretim yapmasını sağlar. Zirai mücadelede etkin bir verimlilik sağladığından üreticiler tarafından tercih edilmesi günden güne artmaktadır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir