Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Halil Barut Kimdir? Nereli ve Kaç Yaşında? Hangi Siyasi Partiyi Destekliyor?

Halil Barut Kimdir? Nereli ve Kaç Yaşında? Hangi Siyasi Partiyi Destekliyor?

Haberler Z Haberler Z -
0

Şanlıurfa eşrafından Barut ailesine mensup Halil Barut 1987 Şanlıurfa doğumlu Evli bir kız çocuğu babasıdır. Ecdada düşkün olan Halil Barut kızının ismini Mihrimah Sultan koymuştur -İlk-orta-lise öğrenimi tamamladıktan sonra Harran üniversite ziraat mühendisliğini kazanıp üniversite okumaya başladı.

Babasının erken vefatı nedeniyle Ünversitesi hayatını bırakıp işlerin başına geçti -Şanlıurfa Harran ilçesinde geniş arazilere sahip ve sahibi olduğu Gürgelen köyünü işletmeye başlamıştır. Akabinde ithalat ihracat üzerine şirket kurmuş ve devamında şirketi büyüterek finans işine girmiştir daha sonra otomotiv sektörüne girerek istihdamın önünü açmıştır HB Royal Finans ve Dış ticaret bugün onlarca kişiyi istihdam etmektedir. Çeşitli STK’larda yöneticilik yaptıktan sonra bir çok siyasi partiden teklif gelmiştir ama kendisi inandığı Milliyetçi Hareket Partisini tercih etmiştir.

8 yılı aşkın bir süredir İl Başkan vekilliği görevini ve Genel merkez üst kurul delegeliğini aktif olarak yapmaktadır. Mensubu olduğu Türkmen aşireti Rışvanlar aşiretinin ;Rışvanlar Kültür, Eğitim ve dayanışma derneğinde Başkan yardımcılığı görevini uzun zamandır yapmaktadır.

Barut ailesinin büyüklerinden ilham alan halil barut onların yolundan gitmeyi hedeflemiştir Şanlıurfa’ya iz bırakmış dedesi Halil Çavuşu,Şanlıurfa kurtuluş mücadelesinde büyük rol üstlenen 12’lerden Hacı İmam Barutçu’yu Türkiye de ilk bağımsız belediye başkanı Seçilen Şanlıurfa eski belediye başkanı Kadri Barut’u, Tes -İş genel başkanlığını 20 yıl sürdüren Faruk Barut’ gibi büyüklerini örnek alıp onların yolunda gitmeyi kendine hedef seçmiştir.

Bugün hali hazırda genç olmasına rağmen siyasette, ticarette ve toplum nezninde itibar kazanmış biridir, hayırsever kişiligi ile bilinir ,Beşiktaş takımını tutmaktadır, Osmanlı devletinden bu yana devletçi, milliyetçi bir aileden gelmektedir. Şanlıurfa ve Türkiye sevdalısıdır.

Halil Barut Resmî İnstagram Hesabı:

https://instagram.com/halilbarut

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir