Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Göçmen politikasıyla eleştirilen Yunanistan, Ukraynalılara kapılarını sonuna dek açtı

Göçmen politikasıyla eleştirilen Yunanistan, Ukraynalılara kapılarını sonuna dek açtı

Haberler Z Haberler Z -
0

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis yaptığı açıklamayla, ülkesinin Ukrayna’dan gelecek mültecileri kabul etmeye hazır olduğunu bildirdi.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Miçotakis, Ukrayna’daki savaşın Yunanistan üzerindeki etkilerine ilişkin parlementoda yaptığı konuşmada, savaşın yüzbinlerce kişiyi yurdundan ettiğini vurgulayarak “Tüm Avrupa gibi biz de savaştan kaçan mültecileri kabul etmeye hazırız.” dedi.

MÜLTECİLERE DESTEK ÇAĞRISI

Onlarca sivil toplum kuruluşunun (STK) bugüne dek doğudan gelen mültecilere verdiği desteği hatırlatan Miçotakis, STK’lere Ukrayna’dan gelecek mültecilere de destek vermeleri için çağrıda bulundu. Miçotakis, stratejik özerkliğin Avrupa’nın güvenliği için önemine değinerek Avrupa ülkeleri arasında savunma alanında iş birliği ilişkilerinin geliştirilmesinin gerekli olduğunu savundu.

Doğal gaz ve elektrik fiyatlarında karşılaşılabilecek olası fiyat artışına da dikkati çeken Miçotakis, Yunanistan’ın ve Avrupa’nın enerji güvenliği için bir an evvel Rus doğal gazından ve genel olarak hidrokarbon enerji kaynaklarından bağımsız olması gerektiğini ileri sürdü.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir