Haberler Z

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Genç girişimci Eser Sarıyar’ın yeni projesi MeetWeb yayımlandı

Genç girişimci Eser Sarıyar’ın yeni projesi MeetWeb yayımlandı

Haberler Z Haberler Z -
0

Tüm sosyal medya deneyimlerinizin çok daha fazlası artık MeetWeb’de…
Danimarka’da yaşayan Türk genci Eser Sarıyar’ın başında bulunduğu yeni sosyal medya platformu MeetWeb yayında.
Öncelikli amacı tanıştırma ve sosyalleştirme olan MeetWeb’in çalışmaları 2018 yılında başladı. Eser Sarıyar’ın projelerinden en büyüğü olan MeetWeb için Avrupa ve Türkiye’de eş zamanlı büyük bir ekip görev alıyor.
Görüntülü/Sesli/Yazılı birçok alanda iletişim imkanı sunan platform, üyelerinin iletişim sınırlarını zorlayacağı ve yeni ortamlar yaratabileceği geniş kapsamlı bir iletişim olanağı sunmasının yanı sıra farklı ve yenilikçi özellikleriyle de şimdiden ön plana çıkmış durumda.

MeetWeb özellikleriyle ön plana çıkıyor
Diğer sosyal medya platformlarını geride bırakacak bir teknolojiye sahip olan MeetWeb,

yeni arkadaşlar edinmek, sosyal çevrenizi farklılaştırmak, hatta öğrendiğiniz bir dili geliştirebileceğiniz çevreyi de size sunmak olarak belirlediği çıkış noktasıyla, sosyalleşmenize daha kapsamlı bir perspektifte global boyut getiriyor.

“Blog” özelliği ile üyeler, ek mecralara giriş yapmaya gerek duymadan MeetWeb üzerinden yazarlıklarını sergileyebiliyor ve makalelerini tek bir tuşla tüm dünyaya yayımlayabiliyorlar.

Kişisel hak ve güvenliğinize en özen gösteren platform MeetWeb
Üyelerinin özel alan gizliliğine gösterdiği önem, MeetWeb’in kullanıcılarına sunduğu en önemli özelliklerden bir diğeri. MeetWeb kullanıcılarının işlemleri ve mesajlaşmaları şifrelenerek reklam kişiselleştirme vb. gibi servisler için kullanılmaması sağlanıyor. Diğer sosyal medya platformları gibi data-mining yapmayarak MeetWeb üyelerini her alanda güven ve gizlilik çerçevesinde tutuyor.

…..

MeetWeb’in en dikkat çekici bir diğer özelliği ise, kullanıcılarına her dilde kendilerine direkt ulaşma imkanı sağlıyor olması.

Diğer sosyal medyaların özellikle onaylanmış hesaplarla ilgili kullanıcılarına yaşattığı sıkıntıların çözümü olarak önemli bir iletişim ağı kuran MeetWeb, bireysel ilişkilerin sanal ilişkilerin de kalitesini arttırdığına inanıyor.

MeetWeb kullanıcıları gerektiğinde birçok medyanın aksine sistemle, otomatik mesajlarla değil gerçek kişilerle muhatap oluyor.

MeetWeb’de öğrenmek istediğiniz dili sosyalleşerek pekiştirebilirsiniz
Böyle bir platforma neden ihtiyaç duyulduğu konusunda projenin başındaki Eser Sarıyar’ın aktardıkları ise şöyle:
“İhtiyacın temel sebebi; günümüz dünyasında iletişimin sanal boyuta taşınmasının aynı zamanda iletişim zayıflığını da beraberinde getirmiş olması. Dünya ile iletişim kurmak isteyen bir genç olarak yabancı dilimi geliştirmek istiyordum. Kendime yurt dışından mail üzerinden görüşebileceğim, kültürümüzü paylaşıp karşımdaki kişinin de kültürünü öğrenebileceğim bir tanışma hayaliyle, farklı okullara bu talebim için mailler attım ancak hiçbir mailime geri dönüş alamadım. Halihazırda kullandığımız sosyal medya platformları da bu ihtiyacıma yanıt vermekten çok uzaktı. Sonra sosyal medya platformlarındaki iletişimin tüm dünya ile olması hissinin aslında sadece bir algıdan ibaret olduğu gerçeği ile yüzleştim. Hissettiğimizin aksine sadece kendi çevremiz ile kurulu; dışa kapalı bir sosyal çevreden oluşmaya başlamış sosyal ağlarımız var. En etkin hesaplar bile kendi ülkesi dışındaki kullanıcılara açılamıyor. Bunu değiştirmek, insanların sosyal çevresini daha global canlandırmak için bir adım atmam gerekiyordu. MeetWeb’i kurmamın asıl sebebi aslında buydu. Adı üstünde; “Tanışma Ağı” Eski Pen Friend (Mektup Arkadaşı) olayını modernize ederek günümüz sosyal medyasına uyarlamak ve tüm dünyayı birlikte iletişime geçirmek. Bunun için 2018 yılında çalışmalara başladım ve 2018 yılından bu yana da ekibimle birlikte çalışmalara devam ediyoruz.”

https://www.instagram.com/eser_sariyar/

https://twitter.com/eser_sariyar

https://www.facebook.com/sariyareser

https://www.tiktok.com/@eser_sariyar

https://www.linkedin.com/in/esersariyar

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir